tumblr analytics

23-09-08

Afrikaanse percussie - the sequel

Eergisteren schreef ik al over de onduidelijkheid rond de lessen Afrikaanse percussie. Ondertussen is er al heel wat over en weer gecommuniceerd tussen de leerlingen, maar duidelijkheid over de lessen is er nog steeds niet. Met andere woorden: het is nog steeds niet zeker of het vorige bericht een "in memoriam" dan wel een opwarmertje was.

De berichten zijn eigenlijk nog wat tegenstrijdig. Ondertussen zouden er 15 leerlingen ingeschreven zijn in het eerste jaar. Een bron meldt dat er van de 15 slechts 2 zijn die een wissel van lesuur (naar 19u in plaats van 20u30) niet zouden zien zitten. Dat betekent dat er zou kunnen worden gestart met 13 newbies. De eerstejaars zullen echter nu donderdag starten op het gepubliceerde beginuur: 20u30. Dan zou er worden gevraagd of ze bereid zijn om te wisselen van beginuur. Wij hebben bijgevolg deze week nog geen les (maakt niet uit, ik heb toch nog niks betaald).

Ik weet niet wat onze leraars als streefdoel hadden voor het aantal leerlingen in het eerste jaar. Wij zijn - als semi-gevorderden 2 - alleszins gestart met 5 (zijn ff met 6 geweest). Daarvan zijn er 2 afgehaakt en is er 1 in de loop van het jaar bijgekomen. Bij beginners is het percentage opgevers veel hoger. Als ze in juni met 6 willen overblijven, zijn ze misschien nu al met te weinig: ongeveer 2/3 geeft in de loop van het jaar op.

Het ergste van al is dat ik door de gebeurtenissen van de voorbije weken gevoelloos ben geworden voor de hele situatie. Ik heb 3 maanden geen djembe aangeraakt. Deze zomer was de tijd om opnieuw de gitaar vast te pakken en om te beginnen drummen. Als donderdag blijkt dat er dan toch niet kan worden gewisseld, dan is dat maar zo. Dan is de kans groot dat ik die djembe niet veel meer aanraak (tenzij misschien tijdens de maandelijkse djam-sessies, als ik daar al naartoe ga). Misschien dat ik in de plaats maar drumlessen ga volgen ofzo. Of moet ik een andere school opzoeken (bij Babara Bangoura?)...

Allee, nog 3 dagen geduld. Donderdag avond of uiterlijk vrijdag hopen we meer te weten. En dan moet de goesting om eraan te beginnen nog komen natuurlijk...

11:15 Gepost door KoenV | Permalink | Commentaren (0) | Tags: afrikaanse percussie, djansa, djembe |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.