tumblr analytics

22-09-08

Stoofvlees met frietjes en de Laatste Show-band

Zaterdag ging het cultureel werkjaar van het Cultuurcentrum Mechelen officieel van start. Plaats van het gebeuren was op het binnenplein aan het cultuurcentrum. Voor de gelegenheid deden ze dat met stoofvlees met frietjes. Niet zomaar stoofvlees met frietjes: er werden 40 vrijwillige koks gevraagd die elk een portie stoofvlees voor 4 personen moesten bereiden. Zo konden in totaal 160 meegenieten van deze gelegenheid. Voor de frietjes werd gezorgd. in ruil voor hun potje stoofvlees kregen de koks 2 toegangsticketten voor de rest van de avond en een bon van 10 EUR binnen het jaar te gebruiken in het Cultuurcentrum.

Stoofvlees met frietjes, da's allemaal goed en wel, zal je denken, maar wat heeft dit nu in gods naam te maken met muziek? Meer nog, wat heeft de Laatste Show-band te maken met stoofvlees en met frietjes? Wel, de rest van het avond werden we getrakteerd om muziek: Jim Cole en Sweet Coffee in de ene zaal en Hautekiet en Riguelle in de andere zaal. Jan Hautekiet, Patrick Riguelle en gitarist Kris Peeters: da's meer dan de helft van de Laatste Show-band. Zij waren mee aangeschoven voor stoofvlees met frietjes, vooraleer het podium van het auditorium te betreden.

Zaterdag avond deden zij de tryout van hun nieuwe theatertour: Un Premier Amour, een selectie franstalige liedjes uit Riguelle's jeugd. Zij brachten nummers van onder andere André Bialek, Django Reinhard, Bourvil, Aznavour, Brel en speciaal voor de aanwezig voorzitter van sp.A brachten ze een nummer van Johnny Haliday: Gennez jamais pleurer (of moest dan "Je n'ai jamais pleurer" zijn?).

Zonder al te veel moeite te doen om de teksten te begrijpen, was die - zeker na de ruime portie stoofvlees met frietjes - een ideaal concertje om lekker onderuit gezakt te genieten van de sfeer en van de zalige muziek, gespeeld door stuk voor stuk goeie muzikanten.

Misschien moet Riguelle zijn brilleke ne keer wat laten aanspannen, want die zakte voordurend naar het topje van zijn neus...

09:21 Gepost door KoenV in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hautekiet en riguelle |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.