tumblr analytics

21-09-08

Afrikaanse percussie - the end of the line?

Normaal starten deze week donderdag onze lessen afrikaanse percussie (djembe en djuns) bij Djansa weer, niveau semi-gevorderd 2. Ik zeg duidelijk "Normaal", want zo zeker is dat nog niet. Wij hadden vorig jaar les op donderdag avond van 20u30 tot 22u. Normaal gezien blijft je lesuur ongewijzigd; de nieuwe groep eerstejaars vult het vrijgekomen slot in. Dat zou dan voor ons zijn, van 19u tot 20u30. Onze verontwaardiging was echter groot toen wij de nieuwe folder van dit lesjaar in de hand kregen. Dat was tijdens de laatste les, als voorbereiding van het festival. Wij waren verschoven naar 19u, een uur dan voor de leesten (4 van de 5) absoluut niet haalbaar is. Na veel gezaag, ook nog op de dag van het festival, ging Patrick, onze leraar, zorgen dat we toch op ons vaste uur les konden volgen.

Ondertussen zijn we 3 maanden verder, op minder dan een week van de start van nieuwe lessenreeks (de eerste groep - beginners-2 en semi-1 start zelfs morgen avond al). En er is nog steeds geen duidelijkheid over ons lesuur. Volgens de ene blijft alles zoals het in de folder stond, want er zijn al inschrijvingen van eerstejaars voor dat lesuur. Volgens de andere zou er toch nog getracht worden om te wisselen.

Getracht... Dat houdt een hoge mate van onwaarschijnlijkheid in. Er is inderdaad dringend instroom van nieuwe leerlingen nodig. Maar dan is het aan hen de keuze: ofwel 11 nieuwelingen (waarvan er tegen het eind van het lesjaar nog 3 overschieten; voor 2/3 is djembe niet wat ze ervan hadden verwacht), ofwel kiezen voor 5 personen die al 4, 5 of zelfs 6 jaar les volgen, niet vcan plan zijn zomaar te stoppen én er steeds bijzijn als er op activiteiten moet worden gewerkt. Afzakken naar een niveau lager (semi-gevorderden 1) is écht geen optie, voor niemand van onze groep.

Hopelijk krijgen we een antwoord vóór donderdag en liefst van al nog een gunstig. Want anders ben ik na 4 jaar enthousiast les volgen aan "the end of the line". Om mezelf te troosten, heb ik hieronder enkele foto'kes geplakt van ons optreden tijdens het festival afgelopen juni. Deze week is dus bepalend of deze foto's ofwel een opwarmer voor het nieuwe lesjaar ofwel een "herinnering aan wat voorbij is" zijn... Ja, 't zijn alleen foto's waar ik zelf op sta, weet je ineens hoe ik eruit zie Knipogen.

djansa1

djansa2

djansa3

djansa4

djansa5

 

11:39 Gepost door KoenV | Permalink | Commentaren (0) | Tags: djansa, afrikaanse percussie, djembe |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.