tumblr analytics

09-09-08

Metallica - Death Magnetic

Na het lekken van het nieuwe album via het internet, heeft Metallica zelf 6 van de 10 nieuwe nummers op hun website geplaatst. Het gaat hier om een livestream van The Day That Never Comes, My Apocalypse, Cyanide, All Nightmare Long, Broken, Beat & Scarred en The Judas Kiss. Resterende nummers zijn opener That Was Just Your Life, The End Of The Line, The Unforgiven III en Suicide & Redemption.

Ondertussen duiken ook de eerste recensies op. Linkse pulpkrant de Morgen breekt het album tot de grond af, gewoon omdat het hen cool leek dit te doen. Enkele citaten:
- Songschrijven is een kunst. Een kunst die Metallica duidelijk verleerd is. Welhaast alle nummers duren dik 7 minuten en lijden aan eenzelfde ziekte: er zit geen duidelijke lijn in. Ze stuwen overal en tegelijk nergens naartoe.
- Dit, een terugkeer naar Master of Puppets? Nee, eerder een kruisbestuiving tussen Load en St. Anger. Dit moest een smulfestijn voor strakke trommelvliezen worden. Helaas. Van een muzikale heropstanding is op Death Magnetic geen sprake.
-
Lars Ulrich en James Hetfield, altijd al de drijvende kracht achter de groep, stellen dat hun gezin tegenwoordig op de eerste plaats komt en Metallica op de tweede. Het is duidelijk dat Metallica met die attitude een groep is geworden die geen nieuw creatief zenith meer zal bereiken, die eeuwig zal blijven teren op de oude successen die ze live zo graag speelt. En dat is een trieste vaststelling.

13:43 Gepost door Epic in Special | Permalink | Commentaren (0) | Tags: metallica, death magnetic, review, cd, album |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.