tumblr analytics

08-09-08

Lenny Kravitz, it's time for a love revolution (2008)

lenny kravitzVerrassend kan je hem in ieder geval niet noemen: de nieuwe CD van Lenny Kravitz. "It's time for a love revolution" is dan ook een universele boodschap, die in het geval van Lenny al een tiental jaar meegaat. Voeg daarbij de retro sound a la Jimi Hendrix en je weet: dit is een typische Kravitz-plaat. En daar hou je van of niet.

Het is duidelijk dat Lenny, na het mislukken van Baptism, op zeker heeft gespeeld. "Love revolution" bevat zoveel gelijkenissen met "Are you gonna go my way", dat het deja vu gevoel de overhand neemt.

Het album begint vrij stevig met pure seventies-rock, ontdaan van alle franjes. Een puur geluid zoals we dat uit Lenny's beginjaren kennen. Gaandeweg neemt de piano de overhand en krijgen we zeemzoete balads en liefdesliedjes voorgeschoteld.

Emotioneel hoogtepunt is "A Long and Sad Goodbye", een ode aan zijn overleden pa. "Back in vietnam" bevat dan weer een boodschap van ergernis: Amerika dat tegen beter weten in weer ten oorlog is getrokken en duidelijk niet geleerd heeft van het verleden (Vietnam).

Door Rollingstone is dit album uitgeroepen tot beste Kravitz-album ooit. Misschien een wat overdreven stelling, maar het illustreert in ieder geval dat dit een prima album is. Voor de liefhebbers van de "oude" Kravitz.


Tracklist:
 1.  Love Revolution 3:14  
 2.  Bring It On 3:35  
 3.  Good Morning 4:17  
 4.  Love Love Love 3:21 
 5.  If You Want It 5:08  
 6.  I'll Be Waiting 4:19  
 7.  Will You Marry Me 3:43  
 8.  I Love the Rain 4:43  
 9.  A Long and Sad Goodbye 5:58  
10.  Dancin' Til Dawn 5:09  
11.  This Moment Is All There Is 5:07  
12.  A New Door 4:38  
13.  Back in Vietnam 3:45  
14.  I Want To Go Home 5:04  

De commentaren zijn gesloten.