tumblr analytics

29-08-08

Pukkelpop dag 3, vrijdag (2) : Bloc party, Elbow en Sigur Ros

blocpartypubliekEen aantal maanden geleden werd hij door Johnny Rotten en co in elkaar gemept wegens té zwart en té gay... wel, Kele ziet er misschien niet uit als een frontman van een grote band, daarvoor ziet hij er te jongensachtig uit (korte broek en enhousiast als een kleine peuter die net een ijsje kreeg). Het zal ons worst wezen. Ook bloc party stond voor de zoveelste keer op een belgisch podium en ook nu weer werd het een daverende show. Het enthousiasme van de band werkte aanstekelijk: het publiek ging massaal uit de bol en brulde elk liedje tot in de details mee. Een afsluiter waardig!

Leuk waren vooral de hits: banquet (mijn favoriet), the prayer en last but not least: helicopter.

Quote van Kele: ‘Vandaag kreeg ik het mooiste geschenk dat ik ooit gekregen heb. Een koppel stuurde me een kaartje om me te melden dat ze hun pasgeboren baby Kele hadden genoemd.' (nog altijd beter dan twee jongedames die tijdens het concert in de lotto arena prompt hun borsten lieten zien)

Setlist:
Mercury
Hunting For Witches
Song For Clay
Banquet
Two More Years
One Month Off
This Modern Love
The Prayer
So Here We Are
Like Eating Glass
Flux
Helicopter


SigurRos_05Het verrassingseffect is er al een beetje af, hun nummers worden bijna op elke radiozender grijs gespeeld, kortom: Sigur Ros is geen nobele onbekende meer. Bovendien werd hun optreden tijdens Werchter nog eens op identieke wijze overgedaan, met dat papier-kanon bijvoorbeeld. Zanger, band en decor zagen er nog even sprookjes-achtig uit, hun muziek klinkt nog altijd elfjes-achtig en electrische gitaren werden gegeseld door een strijkstok. Niks nieuws dus. Goed, ik besef wel, dat je van een band als Metallica bijvoorbeeld hetzelfde kan zeggen... maar dat even terzijde.

Conclusie: een leuk optreden, maar nu heb ik er toch even genoeg van.

Setlist:
Glosoli
Hoppipolla/Med
Vid Spilum Endalaust
Festtival
Saeglopur
Inni Mer Syngur
Hafsol
Gobbledigook
Popplagid
 
elbowOmdat we niet echt zin hadden in Soulwax, trokken we naar de marquee voor Elbow. Ruimte zat in de tent, ideaal dus om te genieten van het intieme sfeertje dat de groep tijdens elk optreden probeert te creeeren. Nadruk lag op het nieuwe werk uit The Seldom Seen Kid, een topplaat die om onbekende redenen niet echt lijkt aan te slaan bij het grote publiek.

Enig minpunt: de geluidsoverlast van de grote buren (Soulwax). ‘Can you tell them to keep it down next door! You’ve got noisy neighbours.’

Topper: Grounds for Divorce en One day like this, de perfecte afsluiter van 'ons' festival.

Setlist
Starlings
The Bones Of You
Leaders Of The Free World
Mirror Ball
Grounds For Divorce
Forget Myself
The Loneliness of a Tower Crane Driver
Newborn
Great Expectations
Station Approach
One Day Like This

Commentaren

Elbow Leuk verslag, maar vergeet de toegift van Elbow niet: [i]Scattered Black and Whites[/i]!!

Gepost door: Maynard-J | 06-09-08

De commentaren zijn gesloten.