tumblr analytics

19-08-08

Pukkelpop, dag 1 (donderdag) - Amy Macdonald, Soko en Dirty Pretty Things

setlist_amyHet veld voor het hoofdpodium zat al aardig vol toen we donderdagmiddag op Pukkelpop aankwamen. Amy Macdonald is dankzij "this is the life" op korte tijd uitgegroeid tot wereldster, dat is nu wel duidelijk. Opvallend hoe ze ondanks dat succes nog altijd heel bescheiden is gebleven. Gelukkig maar. Het concert klonk vrij vlot in de oren, de mensen amuseerden zich en boven ons stond een stralende zon, wat moet een mens nog meer? Hoogtepunt waren 'dancing in the dark', een cover van The Boss (geniale versie!) en haar hitsingle "This is the life" die massaal meegezongen/meegebruld werd.

Grappig: haar folk-accent en haar (ingestudeerde) nederlands.

Setlist:
Intro
Poison Prince
LA
Youth of today
Mr. Rock & Roll
Barrowland Ballroom
Road to home
Run
Dancing in the dark
This is the life
Let's start a band

Soko_01Soko is een geval apart. Ze werd populair door haar franse accent in "I'll kill her". Iedereen vond haar toen schattig. Alleen, live werkt dat kinds-engels eerder irriterend. Bovendien onderbrak ze geregeld nerveus giechelend een nummer en ook haar begeleidingsband wist dikwijls niet wat spelen. Heel amateuristisch allemaal. Eerlijk gezegd was ik blij dat haar optreden reeds na veertig minuten al gedaan was. "I'll kill her" heeft ze niet eens gespeeld. Conclusie: Nu al is duidelijk dat Soko een eendagsvlieg zal blijven. Gelukkig maar.

Citaat: 'Normaal maak ik me belachelijk voor veel minder volk'. ( Soko is duidelijk zoveel volk niet gewoon. )


dirtyprettythingsToen het met Pete Doherty zo bergaf ging en hij een wispelturige drugsgebruiker werd, verlieten Carl Barat en drummer Gary Powell The Libertines en begonnen ze een eigen band: Dirty Pretty Things. Reeds herhaardelijk bewezen ze talent te hebben. Toch boeide hun optreden me niet echt. Ze klinken best catchy en melodieus, maar toch mis ik "iets". Wat dat iets is, dat laat ik in het midden. Te rommelig en té luid misschien? Hoogtepunt: bang bang you're dead, Docters and dealers.

Grappig: Peter Vandeveire die de pubertjes vooraan vroeg hun borsten te laten zien.

Setlist:
Holly Go Lightly
Buzzards
Wondering
Docters and Dealers
Hippy's Son
Enemy
Faultlines
Gin And Milk
Bastards
Chinese Dogs
Gentry
Deadwood
You Fucking Love It
Truth
Plastic
Bang Bang you're dead

Commentaren

Mooie sfeerbeelden hieronder ! Ik kom je nog een fijne dinsdagavond toewensen. Liefs, prulleke.

Gepost door: nicole | 19-08-08

De commentaren zijn gesloten.