tumblr analytics

01-08-08

Focus: Deep Purple (Suikerrock 2008)

deep-purpleElke week staan we stil bij één bepaald nieuwsfeit van de voorbije week. Vandaag: Waarom Deep Purple hun grootste hit niet meer speelt... (bron: nieuwsblad.be)

De officiële reden waarom het nummer (uit 1970) niet meer gespeeld wordt, is de thematiek (de Koude Oorlog) die de band gedateerd vindt anno 2008. De officieuze reden klinkt, zeker nadat we Ian Gillan zondag hoorden zingen, echter geloofwaardiger. Gillan, inmiddels een rocker van 62, beschikt dan ook over een stembereik dat er in de loop der jaren niet groter op geworden is. En laat Child in time nu net een nummer zijn met zeer hoge kreten in het begin en op het eind. Daarom kregen 45.000 festivalgangers in Tienen die superhit dus niet te horen. Wedden dat die nieuwe Deep Purple-plaat, voorzien voor eind dit jaar, maar weinig hoge kreetjes zal bevatten?

Een compleet verslag van Suikerrock vind je hier.

Volgende week: de Lokerse feesten (tenzij Isabelle A topless gaat optreden).

Commentaren

Ian Het nummer 'Child in Time' brengen ze al jaren niet meer! Tienen was wel hun zwakste optreden in België sinds jaren! Lachen en zeveren op het podium ja, maar voor de rest was het erg routineus.

Gepost door: Mike | 07-09-08

De commentaren zijn gesloten.