tumblr analytics

29-07-08

Cd - Neil Young, Chrome dreams II (2007)

chromeNeil Young is een bezige bij. Hij schrijft aan de lopende band liedjes. Veel van dat materiaal verdwijnt in zijn - nu al legendarisch - archief. Als hij de tijd rijp vindt, duikt Neil in die onuitputtelijke ladekast, haalt hij er een paar nummers uit en gooit ze op 1 cd. Wat je dan krijgt is een chaotische mengeling van nummers, die op geen enkele manier verband met elkaar houden. Dito met Chrome dreams II.

"Chrome dreams" is een verwijzing naar een gelijknamig album uit 1977 dat om duistere redenen nooit de winkelrekken haalde. Veel van dat onuitgebracht materiaal is later bij mondjesmaat losgelaten op het grote publiek. Het waren allemaal toppers: "Like a hurricane", "Powderfinger" en "Pocahontas" om er maar een paar te noemen.

Chrome dreams II is anders. Het is een plaatje dat opgebouwd is rond het schitterende "Ordinary people", een nummer dat maar liefst een kleine twintig minuten duurt en opgenomen werd in Neils Bluenote-tijdperk. Ook leuk: "No hidden path" (schitterende gitaarsolo's en live op Werchter een echte topper!), "Dirty old man" en "Spirit road". Maar daar blijft het bij. De rest vind ik afschuwelijk klinken en had beter nooit het daglicht gezien.

Conclusie: leuk hebbeding, zeker voor de Neil Young fans, maar zeker geen topper.

Tracklist :
1.  Beautiful Bluebird 4:27  
2.  Boxcar 2:44  
3.  Ordinary People 18:13  
4.  Shining Light 4:43  
5.  The Believer 2:39  
6.  Spirit Road 6:32  
7.  Dirty Old Man 3:17  
8.  Ever After 3:32  
9.  No Hidden Path 14:31  
10. The Way 5:15

De commentaren zijn gesloten.