tumblr analytics

14-07-08

Werchter dag 3 - Sigur Ros en Roisin Murphy

SigurRos_05De meeste bands op Werchter hebben een abonnement op dit festival. Om de zoveel jaar kan je "genieten" van The Chemical Brothers, de Dewaele-brothers, The Kaiser Chiefs, Kooks en consoorten. Op den duur begint het te vervelen. Versta me niet verkeerd, het zijn topartiesten en ze leveren schitterend werk, maar die overkill, daar walg ik van. Neem nu Faithless: ooit was ik een van hun trouwste fans, maar nu kan ik hen niet meer zien zonder braakneigingen te krijgen...

Voor mensen zoals ik heeft Herman Sigur Ros op de affiche gezet: iets nieuws en verrassends. Ik wist totaal niet wat ik van de groep mocht verwachten. Nu ben ik verkocht. Dit was een optreden dat iedereen met verbazing achterliet.

De zanger oogt alsof hij een gevecht heeft gehad met een troep kalkoenen, geselt zijn gitaar met een strijkstok en brengt geluiden voort die ik niet kan thuisbrengen. Voor alle duidelijkheid: het is geen ijslands, maar een ingebeelde taal. En maak nu aub niet de vergelijking met een bepaalde belgische groep die het op het songfestival zo schitterend heeft gedaan en waarvan ik de naam niet wil uitspreken.

Wat we te zien kregen: een tiental nummers met onuitspreekbare titels. Nu eens bombastisch, dan weer intiem. Tussendoor een heleboel visuele toetjes, zoals het papierkanon tijdens het verrassend fris klinkende Hoppipolla.

Kortom: een schitterend optreden.
Goed nieuws: ze komen naar Pukkelpop!

Score: 4,5 / 5

Setlist
Svefn-g-englar
Ny batterí
Glósóli
Sæglópur
Vid spilum endalaust
Hoppípolla / Med blódnasir
Inní mér syngur vitleysingur
Hafsól
Gobbledigook
Popplagid

RoisinMurphy_09Afsluiten deden we met Roisin Murphy, de ierse prinses die dol is op verkleedpartijtjes. Net zoals op vorige concerten, kwam ze na elk nummer aanzetten met andere outfits. De meerwaarde daarvan ken ik niet, het werkt eerder storend en vertragend. Dat ze daarenboven maar al te graag pronkt met haar piepkleine borstjes - in see-thru shirt - weet intussen iedereen.

Wat me meer boeit: haar muziek. Van begin tot einde schitterende dansnummers. De rest is geschiedenis.

Leuk weetje: Roisin vierde die dag haar 35ste verjaardag en mocht op het podium een grote bos bloemen in ontvangst nemen. Toen heel de tent happy birthday begon te zingen, wist ze even niet hoe reageren. Schattig!

Ook Roisin komt naar Pukkelpop.

Score: 4 / 5

Setlist
Cry Baby
Forever More
Let Me Know
Checkin' On Me
Sow Into You
You Know Me Better
Primitive
Ruby Blue
Movie Star
Overpowered
Ramalama (Bang Bang)
Tell Everybody

Commentaren

Voor de duidelijkheid, het is wél Ijslands. Enkel sommige liedjes (waaronder elk nummer op het album "( )" ) zijn gezongen in Vonlenska (oftewel Hopelandic), de uitgevonden taal zonder spelling, woordenschat of grammatica van de zanger Jónsi.

Gepost door: Nick | 16-07-08

De commentaren zijn gesloten.