tumblr analytics

10-07-08

Werchter Dag 1 - Wat vond de pers er van?

Dit is wat het nieuwsblad schreef over dag 1 :

Het duurde gisteravond tot Mika voor Rock Werchter 2008 écht begon. Hij gooide de eerste echte bom. De Britse Libanees toonde dat een rockfestival nog leuker is als het af en toe een popfestival mag zijn. Zelden zoveel vrolijkheid op het podium in Werchter gezien. De regen viel met bakken uit de lucht, maar geen mens die stopte met dansen. Als we maandag een round-up maken, dan staat Mika zeker bovenaan. Relax, take it easy , zong hij. Niemand die gehoorzaamde.

De avond viel, en met Lenny Kravitz kwam de eerste echte topper. De 'coolest and sexiest man in showbusiness' gooide zijn jukebox helemaal open. Het bleef miezerig en het werd donker, maar toch hadden zes van zijn acht bandleden een zonnebril op. Tijdens zijn feestje werd de natte weide helemaal kapot getrappeld.

R.E.M. en Chemical Brothers mochten de eerste dag afsluiten. Hoogtepunten, nog maar eens. R.E.M.-frontman Michael Stipe kwam - met megafoon - op en zette Orange crush in. Nog geen vijf minuten later weerklonk What's the frequency Kenneth? en wist iedereen weer waarom dit een lieveling van Herman Schueremans is. Wereldgroep, op wat voor het beste festival ter wereld doorgaat.

Top: Mika

mikaMika was het zonnetje onder een donkergrijze hemel. Dit concert was een splinterbom. Compleet met grote gekleurde ballonnen die over de hoofden van het volk gelanceerd én vrolijk verdergeduwd werden. Veel zei Mika niet, maar toen de glamourboy - zou hij nu homo zijn? - nog maar eens zijn keelgat opentrok, vergat iedereen dat het regende.

Je kan dit optreden circus, camp of kitsch noemen, maar dat de atmosfeer voor het hoofdpodium een eerste keer een kookpunt bereikte, daar kan je niet omheen. There's no business like showbusiness , en dat credo heeft deze Mika helemaal begrepen. Eind augustus viert de zanger zijn 25ste verjaardag, maar het leek alsof hij zijn verjaardagsfeestje - inclusief bloemen - gisteren al vierde in Werchter.

De commentaren zijn gesloten.