tumblr analytics

28-08-07

Amy Winehouse - hoe lang nog?

ZAmyBlakeDM2408_468x461Amy Winehouse liet ooit in een interview weten te willen stoppen met muziek maken. Haar prioriteit: een gezinnetje stichten.

Alleen vrees ik dat ze eerst haar drugverslaving zal moeten overwinnen. hoe lang nog tot de overdosis? Hiernaast een foto na n echtelijke ruzie... En dat terwijl ze enkele jaren terug nog zo 'n gezonde ronde tiener was.

23:07 Gepost door Epic in Special | Permalink | Commentaren (0) | Tags: special, amy winehouse, drug, verslaving |  Facebook |

27-08-07

Playlist - Augustus 2007

KATE NASH - Foundations 
JAMIE T - If you got the money
PLAIN WHITE T'S - Hey there Delilah
KINGS OF LEON - Fans  
RIHANNA - JAY-Z - Umbrella
BLOC PARTY - Hunting for witches
FLIP KOWLIER - El mundo kapotio
THE WHITE STRIPES - You don't know what love is 
AIR TRAFFIC - Shooting star
CALVIN HARRIS - The girls
HARD-FI - Suburban knights
AMY WINEHOUSE - Back to black
RAZORLIGHT - America 
SILVERSUN PICKUPS - Lazy eye (live at Pukkelpop)
BAT FOR LASHES - What's a girl to do?
EDITORS - An end has a start 
KAISER CHIEFS - The angry mob
THE KILLERS - Bones
MARK RONSON - LILY ALLEN - Oh my God
GROOVE ARMADA - MUTYA BUENA - Song 4 Mutya (out of control)

17:17 Gepost door Epic in Playlist | Permalink | Commentaren (1) | Tags: ipod, playlist, augustus, 2007, favs, mp3 |  Facebook |

26-08-07

Interview - The editors

editorsThe Editors, een groep die eens niet gehyped werd via myspace, maar desondanks toch populair is geworden. De voorbije week stonden ze op Pukkelpop, ik heb het jammer genoeg moeten missen. Naar aanleiding van dat optreden, verscheen er onlangs een interview met hen in de Morgen. Wat ik er van onthouden heb...

Zanger Tom Smith heeft zware tijden achter de rug. Eerst stierf zijn grootmoeder, dan verloor hij een vriend aan een slepende ziekte, en in diezelfde periode werd ook nog eens een van zijn ex-klasgenoten vermoord. Stuk voor stuk gebeurtenissen die een weerslag hebben gevonden op An End Has A Start, met voorsprong de donkerste plaat die 2007 tot nog toe heeft voortgebracht. "Erover schrijven is een manier om met al dat verlies om te gaan", stelt Smith. "Tot een paar jaar geleden waren dood en ziektes thema's die zich ver van mijn bed afspeelden, maar plots werd ik er van heel dichtbij mee geconfronteerd. Niettemin schemert in de meeste teksten aanvaarding door, dus in die zin zou je kunnen zeggen dat ik mijn angsten bezworen heb."

'Smokers Outside The Hospital Doors' gaat bijvoorbeeld over een zieke vriend. In het ziekenhuis lagen verschillende mensen met longkanker. Maar ondanks die ziekte, konden ze de verleiding niet weerstaan om buiten een sigaretje te roken. Een intriest beeld.

"Aan onze platen verdienen we nagenoeg niets, want het kost veel geld om die dingen te promoten, en uiteraard worden die kosten doorgerekend. Wij halen - zoals iedere band vandaag - onze inkomsten uit de concerten en de merchandise. Vandaar dat we zo vaak optreden. En voorlopig groeit ons publiek nog, dus ik ben niet bang voor overexposure."

Welke klassieke plaat zouden jullie graag naar de kroon willen steken? Hoe ver strekken de ambities?

Smith: "Ik denk dat we de groepen willen evenaren wiens muziek ons eigen leven heeft veranderd. En dus zijn we haast verplicht om ooit een cd te maken die even ontroerend en baanbrekend is als OK Computer van Radiohead. Al geloof ik niet dat Thom Yorke op een ochtend uit bed is gerold met het voornemen om die dag de beste cd aller tijden te maken. Als je vanuit die optiek vertrekt kan je niet anders dan plat op je smoel gaan."

Hoe komt het dat Britse rockmuziek momenteel een van de meest vitale fases in haar bestaan meemaakt?

Smith: "In Engeland zwenkt de cultuur om de zoveel tijd van het ene uiterste naar het andere, en momenteel vindt de man in de straat het na zijn nine to five baantje weer belangrijk om naar concerten te gaan, terwijl hij vroeger liever in de pub of voor de televisie zat. Dat evolueert in cirkels. Doorgaans ontstaat er om de vijf jaar een nieuwe, interessante beweging, en heb je daartussen een periode dat het culturele veld braak ligt. Nu houdt de vruchtbare periode ongebruikelijk lang aan, ook al doordat rock - met een groep als Klaxons, bijvoorbeeld - de overstap naar dance heeft gemaakt. Ik vind het trouwens over het algemeen een heel vruchtbare periode voor de popmuziek, ook buiten Groot-Brittannië. Er wordt momenteel enorm veel goeie muziek gemaakt. Al zijn er natuurlijk altijd uitzonderingen. Mika maakt in zijn eentje genoeg crap om elke positieve tendens te neutraliseren."

( de morgen )

Meer over de editors? klik hier

13:45 Gepost door Epic in Interviews | Permalink | Commentaren (0) | Tags: interview, the editors, editors, smith |  Facebook |

24-08-07

Kings of Leon - Fans

Tijd voor een nieuwe hotshot. Ik heb lang getwijfeld, maar uiteindelijk voor 'Fans' van de Kings of Leon gekozen. Ik weet nog dat ik bewust niet naar hun optreden op Werchter ben gegaan. Reden daarvoor: 'On call', een draak van een nummer. Geleidelijk aan heb ik andere nummers leren kennen, en moet ik toegeven dat er best pareltjes tussen zitten, maw: ik had ongelijk.

Om het goed te maken, de nominatie tot 'hotshot van de week'.

Lyrics :
Homegrown
Rock to the rythm and bop to the beat of the radio
You ain't got to sing but you've got the face to play the roll
You can play with me

And all the bros
Try for the girls
And try to fit you out those tight clothes
She gotta hide
And her has is his asshole
She be botherin me

And your hairdue
And all the lipstick kisses
And all you asked is for ragoo
Let me feel like I'm the one who moves you
The only one you see

Now take me down
Don't you let those tears cruisin touch the ground
Don't you be so scared that you can't make a sound
Make a sound for me

All of London scene
Whose England's queen who makes sweet love to tales I bring
And all the rainy days, they ain't so bad when you're the king
The king they want to see

Homegrown
(so) Rock to the rythm and bop to the beat of the radio
You ain't got to sing but you have the face to play the roll
You can play with me

And your hairdue
And all the lipstick kisses
And all you asked for is ragoo
Let me feel like I'm the one who movein you
The only one you see

All of London scene
Whose England's queen who makes sweet love to tales I bring
And all the rainy days, they ain't so bad when you're the king
The king they want to be

12:39 Gepost door Epic in Hotshot | Permalink | Commentaren (1) | Tags: lyrics, kings of leon, hotshot, fans |  Facebook |

21-08-07

CD - Bloc Party - A weekend in the city

weekendinthecityTwee jaar na hun debuut "Silent alarm" komt Bloc Party met een tweede album: "A weekend in the city". Geen verrassingen dit keer, maar een plaat die voortborduurt op het succes van de vorige. Geen nieuwigheden dit keer, wel meer van dattum. En daarmee bevestigen ze voor mij de status van supergroep. Twee jaar geleden was ik reeds gek op Okereke en de zijnen, na deze plaat is dat gevoel gebleven. Ik geef toe, het geheel klinkt ietsje gladder en melodieuzer, iets minder Bloc Party. Als je goed naar de songs gaat luisteren, wordt je verrast door de duistere thema's: paranoia, racistisch geweld en drugs.

Iedereen kan de 3 singles (hunting for witches, the prayer en i still remember) reeds uit volle borst meezingen, het wordt tijd dat jullie ook de resterende songs leert kennen. Hop, naar de platenwinkel! Het is de moeite, geloof me.

 1.  Song for Clay (Disappear Here) 4:50  
 2.  Hunting for Witches 3:31 
 3.  Waiting for the 7.18 4:15  
 4.  The Prayer 3:44  
 5.  Uniform 5:33  
 6.  On 4:45  
 7.  Where Is Home? 4:54  
 8.  Kreuzberg 5:29  
 9.  I Still Remember 4:35 
 10.  Sunday 5:01  
 11.  SRXT 4:50  
 12.  Cain Said to Abel  3:26

Meer over bloc party? klik hier

19-08-07

Kate Nash

kate nashKate watte, hoor ik jullie vragen. Wel, geloof me, binnen een aantal maanden kent iedereen haar. In Groot-Brittanie is ze reeds enorm populair en de rest van Europa gaat volgen, dat weet ik nu al. Media omschrijven haar als de nieuwe Lily Allen. Haar songs zijn zowel gevoelig als brutaal...

Nash has been compared to Lily Allen, because of their storytelling lyrics, and the dry sense of humour that fuels their songs as well as distinctive London accents. Some people have commented that Nash sounds like Catherine Tate when she sings. Others have compared some of her songs to music by Regina Spektor.

Op myspace is ze hier terug te vinden...

21:45 Gepost door Epic | Permalink | Commentaren (9) | Tags: kate nash, myspace, foundations, lyrics |  Facebook |

17-08-07

Myspace - Bat for lashes

bat for lashes

Bat for lashes is de groep rond Natasha Kahn, kind van pakistaanse ouders. Ze kreeg als kind een artistieke achtergrond mee, maar koos toch voor een job als kleuterleidster. Het is in die kleuterklas dat ze haar eerste nummers schreef.

Live is het een nogal exentriek meisje en haar extravaggante kleding heeft veel weg van Bjork. Tot daar de gelijkenissen. Muzikaal is en blijft het allemaal heel origineel. De inhoud van de songs hebben iets sprookjesachtig. Vandaar waarschijnlijk dat ik n hevige fan ben.

Bat for lashes myspace page.

11:45 Gepost door Epic | Permalink | Commentaren (1) | Tags: myspace, bat for lashes, nathasha kahn |  Facebook |

16-08-07

Hotlist - Kaiser Chiefs - The angry mob

Hotshot van de week: Kaiser Chiefs met "the angry mob". Ik had eerst voor "back to black" van Amy Winehouse willen kiezen, maar deed het uiteindelijk niet. Het feit dat de Kaisers vandaag op Pukkelpop staan, gaf de doorslag.

I can prove anything
I'll make you admit again and again
I can prove anything
The way that it's read again and again

And its only cos you came here with your brothers too
If you came here on your own you'd be dead
Its only cos you follow what the others do
Its no excuse to say your easily lead

You can choose anything
You choose to lose again and again
You could do anything
Why should you do anything again

And its only cos you came here with your brothers too
If you came here on your own you'd be dead
Winding yourself up until your turning blue
Repeating everything that you've read

And here we go with the letter
Well can you fix it for me
Cos we need entertainment
To keep us all off the streets

So tonight you'll sleep softly in your bed

You can try anything
And no-one would know apart from you and me
You can stop anything
It's starts with just one and turns to two then three

Its only cos you came here with your brothers too
If you came here on your own you'd be dead
Raise a glass or two
You raise a fist or two
Get a shopping basket wrapped round your head

So here we go with the letter
Oh can you fix it for me
24 hour drinking
To keep us all off the streets

So tonight you'll sleep softly in your bed

We are the angry mob
We read the papers everyday day
We like who like
We hate who we hate
But we're also easily swayed

10:15 Gepost door Epic in Hotshot | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hotshot, kaiser chiefs, angry mob, lyrics |  Facebook |

14-08-07

Pukkelpop - Enkele tips

Ga je naar Pukkelpop en je weet (nog) niet naar welk podium? Dan heb ik hier voor jullie enkele suggesties :

Donderdag
Silversun Pickups (main) / The cribs (marquee) / Editors (main)  / I am from barcelona (marquee) / Jamie T (club) / MIA (marquee) / Kaiser Chiefs (main) / Soulfly (Marquee)

Vrijdag
The hives (main) / the noisettes (club) / Chris Cornell (main) / sophia (marquee) / Arcade fire (main) / Dinosaur JR (marquee) / Turbonegro (skate)

Zaterdag
The streets (main) / trentemoller (dance) / Armand van helden (boiler) / LCD soundsystem (marquee) / Sonic youth (marquee) / Tool (main)

17:28 Gepost door Epic in Pukkelpop | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pukkelpop, line up, 2007 |  Facebook |

13-08-07

Snoop Dog

Rap, het heeft allemaal met vuilbekkerij te maken en mede daarom verveelt het me. Het lijkt me allemaal zo fake. Supersterren die hun coole imago onder de jongeren proberen te verspreiden, het hoeft voor mij niet. Neem nu enfant terrible Snoop Dog. Hij trad het voorbije weekend zowel op de Lokerse feesten als op Marktrock op. De man heeft een ontelbare reeks veroordelingen achter zijn naam staan, gaat van bil met minderjarige meisjes en noemt zichzelf de "king" van de rap. Zielig of cool?

Goed, eigenlijk moet ik toegeven dat het een vijftien jaar geleden niet anders was. Ice T maakte toen furore met zijn "cop killer". Ik weet nog dat ik als jong meisje dweepte met hem en gek was op de "I am Ice motherfucking T bitch" en andere fuck you's. Ik ging naar Werchter en Pukkelpop om hem aan het werk te zien en ging toen compleet uit de bol.

10:28 Gepost door Epic in Special | Permalink | Commentaren (3) | Tags: ice t, rap, rapper, snoop dog |  Facebook |