tumblr analytics

28-03-07

LCD Soundsystem - Sound of silver (2007)

lcdTwee jaar terug, ten tijde van de punkfunkrevival en electroclashgekte,  brak LCD Soundsystem dansvloeren af met een explosief debuutalbum. Of ze nog altijd hot zijn? ja hoor. Geloof me, hun tweede album is eveneens een schot in de roos. De groep opgebouwd rond James Murphy is de voorbije jaren gegroeid van verlegen beginnelingen tot een heuse wervelende machine.

Maar laten we het even hebben over Sound of Silver, hun tweede cd. Het nieuwe album klinkt rijper dan het debuut. De synthesiser staat nog altijd centraal, maar het klinkt een stuk gepolijster, minder ruw en rauw. Kenmerk van James is nog altijd zijn overslaande en hysterisch stem, een stem die tijdens tournees steevast voor poblemen zorgt.

Echte uitschieters zijn er niet, de plaat is van begin tot einde boeiend, iets wat je jammer genoeg, niet vaak meer aantreft. Conclusie: het verrassende is er af, net als het brutale en gedurfde van het debuutalbum, maar - en dat is een verdienste - James heeft het aangedurft om iets nieuws te brengen, ook al blijft die typische LCD stijl natuurlijk heel herkenbaar.

Oh ja, de groep is binnenkort te bewonderen op Werchter.

Tracks
1.  Get Innocuous 7:11  
 2.  Time to Get Away 4:12  
 3.  North American Scum 5:26 
 4.  Someone Great 6:25  
 5.  All My Friends 7:37  
 6.  Us V. Them 8:29  
 7.  Watch the Tapes 3:55  
 8.  Sound of Silver 7:07  
 9.  New York I Love You 5:35  
 55:57

Commentaren

Geen Uitschieters?... Luister maar naar Someone Great Een typische New order achtige nummer, Heerlijk cd Overiges

Gepost door: Roy | 24-12-07

De commentaren zijn gesloten.