tumblr analytics

24-03-07

Special - Amy Winehouse

amy winehouseEven voorstellen: Amy Winehouse, een zangeresje die opvalt door haar aparte stem, haar weelderige haardos en haar tatoeages. Tatoeages van naakte vrouwen: “I like pin-up girls. I’m more of a boy than a girl. I’m not a lesbian, though — not before a sambuca anyway.” Het is een meid met heel wat persoonlijke problemen: een (ex)verslaving aan verdovende middelen en drank. Het gevolg was dat ze vorig jaar op een korte tijd enorm mager werd. Haar pa smeekte haar om zich te laten opnemen in een ontwenningskliniek. Haar reaktie: het nummer "rehab", meteen haar grote doorbraak.

2 jaar geleden startte ze haar zangcarriere met het album "Frank", een echt jazzy album. Nu slaat ze een andere weg in met  "Back to black". Het is een open en eerlijk album geworden. Combineer dit met haar prachtige soul-stem en je weet: dit is een pareltje! “Ik wilde niet weer teveel de jazz-kant op. Ik werd een beetje moe van de ingewikkelde akkoordenschema’s en was toe aan een directere sound. Ik heb veel geluisterd naar de meidengroepen uit de jaren ‘50 en ‘60. De eenvoud van die nummers sprak me erg aan en het gaat gewoon écht ergens over.”

Extra's
Meer Amy Winehouse (oa lyrics Rehab)
Amy on Myspace.com

Commentaren

openingszin: een zangeresje die opvalt....
Moet zijn ofwel een zangeres die opvalt ofwel een zangeresje dat opvalt

Gepost door: herman | 14-04-07

Awful!! Begrijp niet dat ze ook maar iemand aanspreekt. Ze is niet mooi, verslaafd, zelfverminkend, geen stem, niks ... typical the dregs of society.

Gepost door: Gie | 22-12-07

Ehm, dat andere klopt, maar, GEEN STEM? hoe kan je dat nou zeggen

Gepost door: Wieteke | 05-02-08

De commentaren zijn gesloten.