tumblr analytics

11-10-06

The killers - Sam's town

( Gevonden op standaard.be )
,,Wij hebben één van de beste platen van de voorbije twintig jaar gemaakt.'' Niet Liam Gallagher van Oasis aan de lijn, wel Brandon Flowers, frontman van The Killers, over hun tweede album Sam's Town. Misschien heeft hij nog gelijk ook.

What happens in Vegas, stays in Vegas. De veel gebruikte spreuk gaat niet op voor The Killers. Neem het van ons aan, het viertal gaat van tussen de jackpots de wereld veroveren. Zelfs al deed de Nevadawoestijn aardig haar best om zanger Brandon Flowers verborgen te houden, want de man heeft vliegangst. Die bestrijdt hij met een wekelijks bezoek aan een psychiater. Alleen zo raakt hij op 14 november in de Brusselse AB. Dat concert is al weken uitverkocht.

The Killers - ze jatten hun naam uit een film over hun idolen van New Order - kwamen net als The Strokes, The White Stripes en de Scissor Sisters het omgekeerde van Radiohead tegen: Amerikaanse groep wordt genegeerd in de VS en razend populair in Groot-Brittanië. Lizard King, een independent uit Londen, gaf de band een contract op basis van een demotape. Hun debuutalbum Hot Fuss , dat naar the Smiths, the Cure en New Order ruikt, ging vijf miljoen keer over de toonbank.

Sam's Town moet cijfers voorleggen die de parallellen met U2 verklaren. De hoesfoto's zijn van Bono's huisfotograaf Anton Corbijn. Achter de knoppen zat Flood (Mark Ellis), de producer van U2's Zooropa en Pop .

Met hun tweede plaat willen en zullen The Killers hun thuisland veroveren. Ze klinkt veel bombastischer dan de vorige. als David Bowie die Bon Jovi probeert te zijn. De groepsleden dragen nu baarden en cowboyhoeden. Dat betekent niet dat Flowers voortaan vrouwen en coke achterover slaat als was het fruitsap. ,,Ik voel de druk van de media om dat te doen'', zegt het lid van de Mormoonse Kerk. ,,Ik geloof in God. Ik ben blij dat je dat tegenwoordig kan zeggen zonder meteen als christelijke rocker gestigmatiseerd te worden. Bob Dylan zei dat je onmogelijk tegelijk Mormoon en cool kan zijn. Ik voel me toch pretty cool.'' Zelfkennis en arrogantie zijn het begin van veel mooie platen. (bdc)

Het concert van The Killers op 14 november in de AB is uitverkocht. www.thekillersmusic.com

23:01 Gepost door Epic in Special | Permalink | Commentaren (0) | Tags: the killers, killers, album, sam s town |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.