tumblr analytics

04-10-06

Interview - The scissor sisters

scissorsistersEen band die op de beruchte 11 september het levenslicht zag, wiens meest dansbare hit "I don't feel like dancing" noemt en wiens drummer op Ringo Star lijkt... die moet wel opvallen. Lekker gay, ontzettend geschift, ... I love it.

Daarnet een interview gelezen op Kindamuzik. Voor de gehele tekst, kan je op de foto klikken. Een fragment vind je hieronder:

Wie voorspelde dat Griekenland Europees kampioen voetbal zou worden, heeft daar indertijd een lieve duit aan verdiend. Bijna net zo’n onwaarschijnlijke gok: een Amerikaanse groep met daarin drie homo’s en twee hetero’s (waarvan één vrouw) scoort een hit met een cover van Pink Floyd (‘Comfortably Numb’) die klinkt als The Bee Gees. En toch gebeurde dit allebei in 2004. Nog onwaarschijnlijker leek het op voorhand dat de carrière van de Scissor Sisters een lang leven beschoren zou zijn. Het uitbundige popbrouwsel op hun titelloze debuutalbum bevat sporen van onder meer disco, kitscherige jaren zeventig pop en glamrock, niet bepaald voor de hand liggende kost.

Toch werd Scissor Sisters in Engeland een van de best verkopende acts van de laatste jaren en hun kleurrijke en overtuigende live show heeft die reputatie alleen nog maar versterkt.

Gerelateerde berichten

00:10 Gepost door Epic in Interviews | Permalink | Commentaren (0) | Tags: muziek, interview, scissor sisters |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.