tumblr analytics

13-09-06

CD - Pearl Jam (2006)

Pearl Jam, wie is dat? wist een collega me enkele weken terug te vragen. Andere collega's hadden het dan weer over bompa-muziek. Word ik te oud, of moet ik hen gelijk geven? Wel laten we maar eens luisteren naar hun laatste album en daarna pas een oordeel vellen.
Als ik jullie vertel dat dit album een aanklacht is tegen de huidige maatschappij. Onze wereld en het milieu in het biezonder gaat naar de kloten. Zegt dat Eddie het gezegd heeft ("Life wasted"), of heb je het liever over Bush of ben je de anti-bush platen al beu gehoord?
Jammer, maar ook muzikaal kan het album me met de beste wil ter wereld niet boeien. Ze rocken weer, back to the roots, zo klonk het in de pers. Wel die journalisten hadden waarschijnlijk oogkleppen op. Een slecht album is het niet, maar het blijft niet hangen. De single "World wide suicide" is voor  mij te licht, zeker als je het gaat vergelijken met vroeger werk (bijvoorbeeld "Not for you"). Het geheel klinkt een beetje te gepoleist, er is te veel aan gesleuteld en daardoor ontbreekt de spirit. De mensen die "Vitalogy" kennen, zullen wel weten waar ik het over heb.
Toch nog enig lichtpuntje: "Gone", de nieuwe single. Niet toevallig een rustig nummer. Want Eddie zijn stem, die klinkt nog altijd...

Tracklist
1.  Life Wasted 4:14
 2.  World Wide Suicide 3:32
 3.  Comatose 2:37
 4.  Severed Hand 4:31
 5.  Marker in the Sand 4:31
 6.  Parachutes 3:44
 7.  Unemployable 3:08
 8.  Big Wave 3:05
 9.  Gone 4:17
 10.  Wasted Reprise 1:02
 11.  Army Reserve 3:52
 12.  Come Back 5:33
 13.  Inside Job 7:10

22:05 Gepost door Epic in CD review | Permalink | Commentaren (1) | Tags: cd, bespreking, review, pearl jam, muziek |  Facebook |

Commentaren

Hoi Ik bezit alles van Pearl Jam. Zeer goede band en wat betreft hun laatste plaat,ze hadden ooit betere. Hun beste zijn "Ten","Yield" en "Vitalogy".
Slechte platen hebben ze gewoonweg niet. Zelfs "Riot Act" had de prachtige single " I Am Mine " ( onderschat nummer volgens mij)
By The Way,

Ik kom je een fantastisch weekend toewensen.

Groetjes vanuit Gent!!!

Gepost door: Dirk | 15-09-06

De commentaren zijn gesloten.