tumblr analytics

26-08-06

Pukkelpop - Vrijdag 18 augustus

Wat ons van die vrijdag vooral is bijgebleven: de regenboog boven het podium tijdens het optreden van the raconteurs. Dat zal wel een voorteken van de goden geweest zijn niet?

Deze festivaldag begon voor ons met een knuffel van Michael Franti van Spearhead, net als enkele jaren terug. Op het podium bracht ie een niet onaardige set, maar van special guest Gabriel Rios was niet veel te zien. Hij heeft enkele zinnen mogen meezingen en voor de rest beperkte zijn rol zich tot het aangeven van gitaren. What a shame!

Tijd voor een van de topacts van het hele weekend: The scissor sisters. Disco op een weide, het werkt. Vooral tijdens "confortably numb" stond iedereen - zelfs achteraan - vrolijk mee te springen. De band blinkt uit door zijn "fout zijn". Lekker gay van begin tot einde. Sexy zangeres Anna die iedereen ophitst en een drummer die lijkt op Ringo Star. De bee gees zijn terug en hoe!  Verdomme, waar is mijn roze pruik nu heen?

Ook de dresden dolls zijn een geval apart. Muziek die aan kabaret doet denken en tot in je diepste binnenste binnendringt. Een gestoorde meid die haar piano bespeelt alsof haar leven er van afhangt en nog gekker de drummer die goed bezig is zijn drumstel in de vernieling te meppen. Heel vernieuwend en vandaar: chapeau!!!

Even ons neergezet aan de dance tent waar black strobe met een aantal vette beats zijn publiek probeerde te overtuigen. Ons begon het al snel te vervelen...

Jack White was met zijn raconteurs in goeie doen. Muzikaal zat het best snor, al verraste het niet echt. Ook hier 70ies invloeden. Leuk was de cover van shoot me down van Nancy Sinatra. Verder verrassend veel communicatie met het publiek. Zo kennen we Jack niet!

Bij Keane wou ik zo ver mogelijk weglopen, maar schatje hield me bij haar. Voor haar was dit een van de hoogtepunten van de dag en dat wou ik niet bederven. Voor het eerst in ons leven echt geslowd met elkaar en eigenlijk alleen daarom al: best nog n leuk optreden.

Ministry ging er in de Marquee keihard tegenaan. De show, een aanklacht tegen het bewind van Bush, gaf ons een mokerslag van jewelste. Van het hele optreden maar 1 woord verstaan: asshole.

Bij Massive attack had ik gemengde gevoelens. Het was allemaal best goed gebracht, maar ik miste gevoel en animo. Misschien was ik om 1 uur s nachts iets te moe om nog enthousiast mee te doen, ik weet het niet. Wel genoten van unfinished sympathy, het sein voor ons om de weide te verlaten.

Mijn favs:
1 ) Scissor Sisters - Filthy gorgeous
2 ) Scissor Sisters - I don't feel like dancing
3 ) Dresden Dolls -  Amsterdam
4 ) The Raconteurs - Steady as she goes
5 ) The Raconteurs - Shot me down
6 ) Michael Franti - I Know I'm Not Alone
7 ) Ministry - Psalm 69
8 ) Massive Attack - Unfinished Sympathy
9 ) Massive Attack - Teardrop

16:58 Gepost door Epic in Pukkelpop | Permalink | Commentaren (2) | Tags: pukkelpop, verslag, review, vrijdag, 2006, muziek, festival |  Facebook |

25-08-06

Pukkelpop - Donderdag 17 augustus

Donderdag werd aangekondigd als een dag vol regen. "Een actieve regenzone trekt door het land". Uiteindelijk geen druppel gezien. Sabine van het weer verdient een dik pak slaag op haar blote poep, al moet ik zeggen dat we best blij waren met het heerlijke zonnetje. Die onzekerheid over al dan niet regen, zorgde wel voor grappige taferelen. De een liep in rubberen laarzen het terrein rond, de ander in bikini...

Nog het vermelden waard: de Baby Shambles. Niet omwille van hun zangcapaciteiten, maar wel vanwege Pete Doherty. Dank zij het laattijdig afzeggen slaagde ie er in de hele affiche volledig door elkaar te halen. Gelukkig dat we net voor vertrek nog even op internet hadden gekeken, of we hadden er schoon gestaan. In ieder geval had ie dit keer een geldig excuus: meneer zat die dag in de gevangenis. Aanklacht wegens drugbezit. Gevolg: niet alleen zijn optreden werd gecancelled, ook de trouwpartij met Kate Moss in Bali. Ik vraag me af wat dat meisje in zo'n loser ziet? De drugs?

Pukkelpop begon voor ons op adsl.be . Het eerste optreden, dat van morningwood (ochtenderectie als je letterlijk vertaalt), hebben we via het internet bekeken. Leuke show, heel entertainend, maar tegelijkertijd ook simpel en puberaal. In ieder geval we loved it!

Aangezien we niet echt afscheid konden nemen van ons klein babyke, eigenlijk redelijk laat op de weide ge-arriveerd. Net op tijd om "Heartbeat" van Jose Gonzales te horen, een nummer dat een paar uur later tijdens de show van de Knife in zijn originele versie werd gespeeld.

ook de Infadels brachten een cover: "steady as she goes" van the Raconteurs. Hun muziek deed me enorm veel denken aan LCD soundsystem. Nog maar eens bewezen: vette beats en gitaarrifs gaan hand in hand! Ondanks de stroompanne in het begin van de set, werd het een zalig optreden.

Orson is zo'n band waarbij je elke vijf minuten op je horloge kijkt en verlangt naar het einde, omdat je weet dat dan een van de grootste hits van het jaar gaat gespeeld worden: "No tomorrow". Buiten die ene uitschieter eigenlijk niks positiefs meer te vertellen. Songteksten die te simpel zijn en een stem die te schreeuwerig klonk. Vergeten maar...

Wat een contrast met The Knife. De hele dancehall stond van begin tot einde mee te springen op hun experimentele dance-nummers. Visueel was het vrij mysterieus: de bandleden verborgen zich achter zwarte maskers en alsof dat niet genoeg is, eveneens een zwart doek dat voor het podium hing. Wat ik me wel afvroeg: wat stond er nu op tape en wat werd er live gebracht?

Snow Patrol dan. Het zat de bandleden niet mee, want alle instrumenten waren zoek door de chaos in de luchthaven van Heathrow. Vandaar dat we een korte accoustische set te zien kregen. Het deed wel iets, zo'n enorm leeg podium. Vooraan twee stipjes met gitaar die zich constant verontschuldigden. Wat ontbrak: het kampvuur. Het werd een uniek optreden en vooral "Chasing cars" zal me nog lang bijblijven. En de bakvisjes? Wel die stonden met gesloten ogen mee te zingen...

De muppet show van Beck (wat n weirdo!!!) hebben we bewust links laten liggen. We zijn toen naar A brand gaan kijken en hebben het ons geen minuut beklaagd. Wat een sfeer, wat een broeierige hitte. Vijf lelijke mannen op een rij, elk met een gitaar in hun pollen. En als die dan samen "hammerhead" inzetten, dan ontploft meteen de hele tent. Schitterend !

De party animals van Turbonegro dan. Heavy metal maar op zo'n overdreven manier gebracht dat het grappig en belachelijk werd. De zanger met immense bierbuik klonk alsof iemand hem stevig in zijn ballen aan het knijpen was. Misschien was het wel zo.  :)

Op dit moment weet ik perfect wat ik voor ons kindje moet kopen: een cd van Radiohead, ideale slaapmuziek. Mooi gezongen, mooie show, daarover geen kwaad woord, maar slaapverwekkend. Ik viel bijna letterlijk om, te moe om me nog op de been te houden. Wie haalt het ook in zijn hoofd om hen pas na middernacht te laten optreden? Het zal wel een nieuwe trend zijn: festivals die 's ochtends beginnen en 's nachts pas eindigen, en dat drie dagen lang. Welk normaal mens houdt dit nog vol? Vroeger (die goede ouwe tijd, zou mijn bomma zeggen) had je 1 dag en had je de ene topper na de andere... en dat voor 30 euro. Ok we gingen niet over geld klagen en dus zal ik maar even verzwijgen dat een half gevuld bekertje bier slechts twee euro kostte...

Tot slot mijn meest favoriete nummers van de dag:
1 ) Jose Gonzales - heartbeat
2 ) The Knife - Silent shout
3 ) Orson - No future
4 ) The infadels - Steady as she goes
5 ) Snow Patrol - Chasing cars
6 ) A Brand - Hammerhead
7 ) Radiohead - Karma Police
Een gedetailleerd concertverslag per groep volgt later...

23-08-06

Lyrics - Peter bjorn and john - young folks

if i told you things i did before
told you how i used to be
would you go along with someone like me
if you knew my story word for word
had all of my history
would you go along with someone like me 

I did before and had my share
it didn't lead nowhere
i would go along with someone like you
it doesn't matter what you did
who you were hanging with
we could stick around and see this night through

and we don't care about the young folks
talkin' bout the young style
and we don't care about the old folks
talkin' 'bout the old style too
and we don't care about their own faults
talkin' 'bout our own style
all we care 'bout is talking
talking only me and you

usually when things has gone this far
people tend to disappear
no-one will surprise me unless you do

i can tell there's something goin' on
hours seems to disappear
everyone is leaving i'm still with you

it doesn't matter what we do
where we are going to
we can stick around and see this night through

and we don't care about the young folks
talkin' bout the young style
and we don't care about the old folks
talkin' 'bout the old style too
and we don't care about their own faults
talkin' 'bout our own style
all we care 'bout is talking
talking only me and you

and we don't care about the young folks
talkin' bout the young style
and we don't care about the old folks
talkin' 'bout the old style too
and we don't care about their own faults
talkin' 'bout our own style
all we care 'bout is talking
talking only me and you
talking only me and you

talking only me and you
talking only me and you

21:35 Gepost door Epic in Lyrics | Permalink | Commentaren (7) | Tags: young folks, lyrics, peter bjorn and john |  Facebook |

22-08-06

Pukkelpop

Vanaf morgen de gedetailleerde verslagen, hier alvast een voorproefje.

 

22:41 Gepost door Epic in Pukkelpop | Permalink | Commentaren (0) | Tags: festival, pukkelpop, verslag, comment |  Facebook |

17-08-06

Pukkelpop, we zijn er klaar voor

Volgende week de verslagen !!!

 

Donderdag 17 augustus

Mocky
Jose Gonzalez
Orson
The Knife
Snow Patrol
My morning jacket
Beck
Turbonegro
Radiohead

Vrijdag 18 augustus

Urban Dance Squad
Michael Franti and Spearhead
Dirty Pretty Things
Scissor Sisters
The Dresden Dolls
The Raconteurs
Keane
Ministry
Massive Attack

Zaterdag 19 augustus

Lostprophets
!!!
Arctic Monkeys
Yeah Yeah Yeahs
Placebo
Belle and Sebastian
Daft Punk

>>>  Meer pukkelpop <<<

14-08-06

Pukkelpop - Yeah yeah yeahs

Als we Kindamuzik mogen geloven, is het bijwonen van een optreden van de Yeah yeah yeahs een voorrecht. "Gitarist Nick Zinner en zangeres Karen O zijn de band ooit begonnen met het idee dat het hun wel grappig leek om een band te beginnen. Een uitverkocht concert geven in nota bene een stad als Londen is al lang geen grap meer. Karen O heeft zich inmiddels ontpopt als een ware fashion icoon en dat is op het podium zeker te merken. Als een ware Marilyn Monroe met donker haar en roze jurk huppelt ze op het podium, leunt tegen de boxen en securitymensen aan".

In ieder geval klinkt het allemaal best leuk en ook visueel ziet het er allemaal ok uit... Afwachten wat het wordt, maar het proberen waard. Als voorproefje kunnen jullie hier een aantal songs beluisteren (oa "Cheated hearts").

Pukkelpop - Arctic Monkeys

Moet ik de Arctic Monkeys nog voorstellen? Denk het niet he. In ieder geval blijf ik een grote fan van "When the sun goes down", een kei van een single. (Klik op de foto voor videos)

De lyrics
Who's that girl there?
I wonder what went wrong
So that she had to roam the streets
She dunt do major credit cards
I doubt she does receipts
It's all not quite legitimate

And what a scummy man
Just give him half a chance
I bet he'll rob you if he can
Can see it in his eyes,
That he's got a driving ban
Amongst some other offences

And I've seen him with girls of the night
And he told Roxanne to put on her red light
It’s all infected but he'll be alright
Cause he's a scumbag, don't you know
I said he's a scumbag, don't you know!

Although you're trying not to listen
Overt your eyes and staring at the ground
She makes a subtle proposition
“Sorry love I'll have to turn you down”

He must be up to something
What are the chances sure it’s more than likely
I've got a feeling in my stomach
I start to wonder what his story might be

They said it changes when the sun goes down
Around here

Look here comes a Ford Mondeo
Isn't he Mister Inconspicuous?
And he don't have to say 'owt
She’s in the stance ready to get picked up

Bet she's delighted when she sees him
Pulling in and giving her the eye
Because she must be fucking freezing
Scantily clad beneath the clear night sky
it doesn't stop in the winter, no
Around here

They said it changes when the sun goes down
Over the river going out of town

What a scummy man
Just give him half a chance
I bet he'll rob you if he can
Can see it in his eyes that he's got a nasty plan
I hope you're not involved at all

13-08-06

Pukkelpop - Ministry

Ministry, da's een boel harde herrie... en laat dat net hetgene zijn waar we van houden. Ministry, da's een harde uithaal naar president Bush: "Hij bemoeit zich met mijn dagelijks leven, hij laat mensen vermoorden om er zelf beter van te worden. In de VS heeft hij een klimaat van angst geschapen en volkomen willekeurig worden er dingen gecensureerd. Mensen durven niet meer hardop voor hun mening uit te komen. Die regering van ons is een volslagen trieste bedoening."

Ministry, da's een band die ik niet wil missen!!!

Meer Ministry? Klik hier voor een interview met Al Jourgensen.

Pukkelpop - The dresden dolls

The Dresden Dolls, een niet zo alledaagse band uit Boston. Hun muziekstijl is best eigenaardig te noemen en laat zich omschrijven als brechtiaans punk cabaret. Hoe ze klinken? Even surfen naar hier en/of de officiele site. Een must see zou ik zo zeggen!

Pukkelpop - Orson

Nog zo'n must see: Orson. Niet echt bekend? dan moet je maar eens luisteren naar No Tomorrow, de meest gedownloade single ooit op itunes. Klik op de foto voor de video en wie er een link weet naar de mp3, altijd welkom...

Lyrics:

Let’s go to a rave and behave
like we’re tripping simply ’cause
we’re so in love

funny hat
shiny pants
all we need for some romance
go get dolled up and I’ll pick you up

there’s no line for you and me cuz tonight
we’re v.i.p.
I know somebody at the door
I see that twinkle in your eye
you shake your ass and I just die
let’s check our coats
and move out to the floor

when I’m dancing with you
tomorrow doesn’t matter
turn the music up
til the windows start to shatter
cuz you’re the only one who can get me on my feet
and I can’t even dance

look at me
silly me
I’m as happy as could be
I have a girl who thinks I rock
and tomorrow there’s no school
so let’s go drink some more red bull
and not get home til about
6 o clock

when I’m dancing with you
tomorrow doesn’t matter
turn the music up
til the windows start to shatter
cuz you’re the only one who can get me on my feet
and I can’t even dance

everybody here is staring
at the outfit that you’re wearing
love it when they check you out
cover’s only 20 bucks
and even if the dj sucks
it’s time to turn this mother out

when we’re together
when we’re together
there’s no tomorrow
there’s no tomorrow
there’s no one in the world
but you and me
just you and me
you and me

00:51 Gepost door Epic in Lyrics | Permalink | Commentaren (2) | Tags: lyrics, orson, no tomorrow, pukkelpop |  Facebook |