tumblr analytics

26-08-06

Pukkelpop - Vrijdag 18 augustus

Wat ons van die vrijdag vooral is bijgebleven: de regenboog boven het podium tijdens het optreden van the raconteurs. Dat zal wel een voorteken van de goden geweest zijn niet?

Deze festivaldag begon voor ons met een knuffel van Michael Franti van Spearhead, net als enkele jaren terug. Op het podium bracht ie een niet onaardige set, maar van special guest Gabriel Rios was niet veel te zien. Hij heeft enkele zinnen mogen meezingen en voor de rest beperkte zijn rol zich tot het aangeven van gitaren. What a shame!

Tijd voor een van de topacts van het hele weekend: The scissor sisters. Disco op een weide, het werkt. Vooral tijdens "confortably numb" stond iedereen - zelfs achteraan - vrolijk mee te springen. De band blinkt uit door zijn "fout zijn". Lekker gay van begin tot einde. Sexy zangeres Anna die iedereen ophitst en een drummer die lijkt op Ringo Star. De bee gees zijn terug en hoe!  Verdomme, waar is mijn roze pruik nu heen?

Ook de dresden dolls zijn een geval apart. Muziek die aan kabaret doet denken en tot in je diepste binnenste binnendringt. Een gestoorde meid die haar piano bespeelt alsof haar leven er van afhangt en nog gekker de drummer die goed bezig is zijn drumstel in de vernieling te meppen. Heel vernieuwend en vandaar: chapeau!!!

Even ons neergezet aan de dance tent waar black strobe met een aantal vette beats zijn publiek probeerde te overtuigen. Ons begon het al snel te vervelen...

Jack White was met zijn raconteurs in goeie doen. Muzikaal zat het best snor, al verraste het niet echt. Ook hier 70ies invloeden. Leuk was de cover van shoot me down van Nancy Sinatra. Verder verrassend veel communicatie met het publiek. Zo kennen we Jack niet!

Bij Keane wou ik zo ver mogelijk weglopen, maar schatje hield me bij haar. Voor haar was dit een van de hoogtepunten van de dag en dat wou ik niet bederven. Voor het eerst in ons leven echt geslowd met elkaar en eigenlijk alleen daarom al: best nog n leuk optreden.

Ministry ging er in de Marquee keihard tegenaan. De show, een aanklacht tegen het bewind van Bush, gaf ons een mokerslag van jewelste. Van het hele optreden maar 1 woord verstaan: asshole.

Bij Massive attack had ik gemengde gevoelens. Het was allemaal best goed gebracht, maar ik miste gevoel en animo. Misschien was ik om 1 uur s nachts iets te moe om nog enthousiast mee te doen, ik weet het niet. Wel genoten van unfinished sympathy, het sein voor ons om de weide te verlaten.

Mijn favs:
1 ) Scissor Sisters - Filthy gorgeous
2 ) Scissor Sisters - I don't feel like dancing
3 ) Dresden Dolls -  Amsterdam
4 ) The Raconteurs - Steady as she goes
5 ) The Raconteurs - Shot me down
6 ) Michael Franti - I Know I'm Not Alone
7 ) Ministry - Psalm 69
8 ) Massive Attack - Unfinished Sympathy
9 ) Massive Attack - Teardrop

16:58 Gepost door Epic in Pukkelpop | Permalink | Commentaren (2) | Tags: pukkelpop, verslag, review, vrijdag, 2006, muziek, festival |  Facebook |

Commentaren

;-) je hebt je ginder goed geamuseerd zie ik :-)
keep on going girl!

Gepost door: lord cms | 26-08-06

Jammer Vrijdag gemist, had the Raconteurs, Massive Attack, Dresden Dolls, Ministry en Urban Dance Squad wel willen zien...

Gepost door: Portishoofd | 28-08-06

De commentaren zijn gesloten.