tumblr analytics

25-08-06

Pukkelpop - Donderdag 17 augustus

Donderdag werd aangekondigd als een dag vol regen. "Een actieve regenzone trekt door het land". Uiteindelijk geen druppel gezien. Sabine van het weer verdient een dik pak slaag op haar blote poep, al moet ik zeggen dat we best blij waren met het heerlijke zonnetje. Die onzekerheid over al dan niet regen, zorgde wel voor grappige taferelen. De een liep in rubberen laarzen het terrein rond, de ander in bikini...

Nog het vermelden waard: de Baby Shambles. Niet omwille van hun zangcapaciteiten, maar wel vanwege Pete Doherty. Dank zij het laattijdig afzeggen slaagde ie er in de hele affiche volledig door elkaar te halen. Gelukkig dat we net voor vertrek nog even op internet hadden gekeken, of we hadden er schoon gestaan. In ieder geval had ie dit keer een geldig excuus: meneer zat die dag in de gevangenis. Aanklacht wegens drugbezit. Gevolg: niet alleen zijn optreden werd gecancelled, ook de trouwpartij met Kate Moss in Bali. Ik vraag me af wat dat meisje in zo'n loser ziet? De drugs?

Pukkelpop begon voor ons op adsl.be . Het eerste optreden, dat van morningwood (ochtenderectie als je letterlijk vertaalt), hebben we via het internet bekeken. Leuke show, heel entertainend, maar tegelijkertijd ook simpel en puberaal. In ieder geval we loved it!

Aangezien we niet echt afscheid konden nemen van ons klein babyke, eigenlijk redelijk laat op de weide ge-arriveerd. Net op tijd om "Heartbeat" van Jose Gonzales te horen, een nummer dat een paar uur later tijdens de show van de Knife in zijn originele versie werd gespeeld.

ook de Infadels brachten een cover: "steady as she goes" van the Raconteurs. Hun muziek deed me enorm veel denken aan LCD soundsystem. Nog maar eens bewezen: vette beats en gitaarrifs gaan hand in hand! Ondanks de stroompanne in het begin van de set, werd het een zalig optreden.

Orson is zo'n band waarbij je elke vijf minuten op je horloge kijkt en verlangt naar het einde, omdat je weet dat dan een van de grootste hits van het jaar gaat gespeeld worden: "No tomorrow". Buiten die ene uitschieter eigenlijk niks positiefs meer te vertellen. Songteksten die te simpel zijn en een stem die te schreeuwerig klonk. Vergeten maar...

Wat een contrast met The Knife. De hele dancehall stond van begin tot einde mee te springen op hun experimentele dance-nummers. Visueel was het vrij mysterieus: de bandleden verborgen zich achter zwarte maskers en alsof dat niet genoeg is, eveneens een zwart doek dat voor het podium hing. Wat ik me wel afvroeg: wat stond er nu op tape en wat werd er live gebracht?

Snow Patrol dan. Het zat de bandleden niet mee, want alle instrumenten waren zoek door de chaos in de luchthaven van Heathrow. Vandaar dat we een korte accoustische set te zien kregen. Het deed wel iets, zo'n enorm leeg podium. Vooraan twee stipjes met gitaar die zich constant verontschuldigden. Wat ontbrak: het kampvuur. Het werd een uniek optreden en vooral "Chasing cars" zal me nog lang bijblijven. En de bakvisjes? Wel die stonden met gesloten ogen mee te zingen...

De muppet show van Beck (wat n weirdo!!!) hebben we bewust links laten liggen. We zijn toen naar A brand gaan kijken en hebben het ons geen minuut beklaagd. Wat een sfeer, wat een broeierige hitte. Vijf lelijke mannen op een rij, elk met een gitaar in hun pollen. En als die dan samen "hammerhead" inzetten, dan ontploft meteen de hele tent. Schitterend !

De party animals van Turbonegro dan. Heavy metal maar op zo'n overdreven manier gebracht dat het grappig en belachelijk werd. De zanger met immense bierbuik klonk alsof iemand hem stevig in zijn ballen aan het knijpen was. Misschien was het wel zo.  :)

Op dit moment weet ik perfect wat ik voor ons kindje moet kopen: een cd van Radiohead, ideale slaapmuziek. Mooi gezongen, mooie show, daarover geen kwaad woord, maar slaapverwekkend. Ik viel bijna letterlijk om, te moe om me nog op de been te houden. Wie haalt het ook in zijn hoofd om hen pas na middernacht te laten optreden? Het zal wel een nieuwe trend zijn: festivals die 's ochtends beginnen en 's nachts pas eindigen, en dat drie dagen lang. Welk normaal mens houdt dit nog vol? Vroeger (die goede ouwe tijd, zou mijn bomma zeggen) had je 1 dag en had je de ene topper na de andere... en dat voor 30 euro. Ok we gingen niet over geld klagen en dus zal ik maar even verzwijgen dat een half gevuld bekertje bier slechts twee euro kostte...

Tot slot mijn meest favoriete nummers van de dag:
1 ) Jose Gonzales - heartbeat
2 ) The Knife - Silent shout
3 ) Orson - No future
4 ) The infadels - Steady as she goes
5 ) Snow Patrol - Chasing cars
6 ) A Brand - Hammerhead
7 ) Radiohead - Karma Police
Een gedetailleerd concertverslag per groep volgt later...

Commentaren

p!atd panic! at the disco is gwn zalig!!! brendon zn stem is heerlijk en dde genre is ideaal!

Gepost door: arjana | 20-05-07

De commentaren zijn gesloten.