tumblr analytics

10-08-06

Interview - Pearl Jam

Binnenkort is het zover: het optreden van Pearl Jam in het sportpaleis en guess what: bibi zal er bij zijn. Ik denk dat het sinds Roskilde geleden is dat Eddie Vedder en de zijnen nog eens de plas overstaken richting Europa. Reden: het drama in Roskilde (30 juni 2000). Een tragedie waarbij negen mensen om het leven kwamen. Eddie Vedder was voor het leven getekend en dacht aan opgeven: "Na Roskilde voelde ik me verloren, ik had het gevoel alles kwijt te zijn. Mijn hart was gebroken. Maar ik sleepte me erdoor, ik ging weer beseffen hoe mooi het leven is."

Tijdens hun nieuwe tournee zal hun nieuwste cd voorgesteld worden. Het is een vrij aggressieve plaat geworden met wereldvrede en milieu als thema's. "Als ik zie hoe  men omgaat met het milieu, dan word ik woest. In deze wereld moet mijn dochter nog jaren leven. Dat die klootzakken mijn wereld naar de kloten helpen, dat kan me niet veel schelen, maar dat ze de toekomst van mijn dochter op het spel zetten, dat maakt me woest."

Wereldvrede dan, en dan hebben we het vooral over de "vote for change" campagne tegen George Bush. Het heeft Amerika niet wakkergeschud ("het is onmogelijk objectief te blijven in de VS want de macht van de media is er zo sterk"), want alles bleef bij het oude. "Toch is het nuttig geweest dat we onze stem hebben verheffen. Artiesten en schrijvers zijn nog steeds nodig om maatschappijkritiek te leveren. .."

Gerelateerd postje
Lyrics - Last kiss

De commentaren zijn gesloten.