tumblr analytics

08-08-06

Pukkelpop - Snow Patrol

Je kent het reclame spotje wel voor hun nieuwe cd: "Snow Patrol, de favoriete band van Bono." Als ik zoiets hoor, heb ik zoiets van: laat maar vallen, dit kan niet goed zijn. Maar toch even de tijd genomen voor wat research en al wat ik las, bevestigde eigenlijk mijn vooroordeel. In ieder geval, ik ga naar ze kijken op Pukkelpop en daarna pas zal ik mijn definitief oordeel vellen.

Snow Patrol is een schotse band  die momenteel aan zijn derde album toe is. Geloof me, ze worden steeds groter. Maar of het beter betekent, daar hebben heel wat mensen dus hun bedenkingen bij. Hun tweede album Final Straw was voor hen de doorbraak. Met hun recente cd (Eyes open) moest het nog beter. Er werd heel wat aan het beestje gesleuteld. Verrassen doet het niet meer. Never change a winning team, zeggen ze wel eens, maar blijven stilstaan is achteruitgaan...  “We hebben een verbeterde versie van The Final Straw gemaakt, dat was onze insteek. En we wilden inderdaad een plaat maken die overeind blijft in de grote hallen waarin wij de laatste paar jaar vertoeven. De nummers moeten simpel en doeltreffend zijn om onder die omstandigheden te overtuigen.” 

Omdat de band nogal gladjes overkomt (het is allemaal zo beredeneerd), worden ze vaak met Coldplay vergeleken. Degelijke rock, zonder echt te verrassen, daar staan ze voor. Braaf en oerdegelijk, op het saaie af. Snow Patrol is een bedrijf, een imperium, een merk. Jammer.

Extra: een aantal interviews ( maar hou er rekening mee dat het spul redelijk gedateerd is ) .

08:28 Gepost door Epic in Pukkelpop | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pukkelpop, snow patrol, line up, affiche |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.