tumblr analytics

08-07-06

FESTIVAL - Rock Werchter - Dag 1

Matisyahu : Wat is me datte, mijn eerste reaktie en daar blijft het - vrees ik - bij. Een Joods rapper die wat over Mount Zion komt zingen... Niks voor mij, vrees ik.

Kaizer Orchestra is eveneens een buitenbeentje, maar dan in de goeie betekenis. Pop, rock of hoe je het ook noemt... Muzikanten met gasmaskers op beukend op vuilnisbakken en ander muziek makend spul, dat verdient een applaus, niet?

Tool. Waarom tool niet later op de avond werd geprogrammeerd is mij een raadsel en ik weet eveneens niet waarom The streets perse de marquee in moesten. Ze deden het daar trouwens voortreffelijk in tegenstelling tot hun dronken optreden een aantal jaar terug op Pukkelpop. Toen een legendarisch optreden wegens afschuwelijk. De band spreekt er nog altijd over tijdens interviews. "Weet je nog dat afschuwelijk optreden? Ja ja, beschamend. Maar op Werchter doen we het beter." en ze hebben woord gehouden.

The red hot chili peppers hebben me al een paar keer ontgoocheld maar dit keer zou het optreden schitterend geweest zijn. Ik weet ni, was er niet bij.

En als je dacht dat dansmuziek dood is, dan heb je Roger Sanchez nog niet bezig gehoord...

De commentaren zijn gesloten.