tumblr analytics

28-03-06

CD - Pink Floyd - Dark side of the moon (1973)

Hier luister hier maar eens naar. Het was schatje die met dit album naar huis kwam. Onmisbaar in elke platencollectie, zo omschreef ze het. En als ik de statistieken bekijk, moet ik haar gelijk geven. "Dark side of the moon" was een album dat alle verkoopsrecords verpulverde. Vernieuwend van begin tot einde. Een plaat vol muzikale experimenten en vreemde achtergrondgeluiden: "somber en dromerig, volgepropt met geluidseffecten. "In de jaren zeventig kon je nog op een verantwoorde manier experimenteren en improviseren én er nog commercieel en artistiek succes mee halen.  ‘Dark side of the moon’ is misschien wel de allerbelangrijkste exponent van die tijdsgeest. Het was, is en zal een grensverleggend album blijven."

Tracklist: Speak to me- Breathe (3’57”)/On the run (3’31”)/Time (7’05”)/The great gig in the sky (4’47”)/Money (6’23”)/Us and Them (7’48”)/Any colour you like (3’25”)/Brain damage (3’50”)/Eclipse (2’06”)

Commentaren

THIS IS THE BEST BLOG ON INTERNET

Gepost door: mr brain | 18-12-07

Dark Side Of The Moon En inderdaad, ik kan niks anders doen dan mij aansluiten bij de opnie van de miljoenen mensen die dit album aangeschaft hebben, gewoon fantastisch, ik heb deze namiddag opnieuw zitten luisteren, gewwon fantastic
Proficiat met Uw blog, keep up doing the great job.

Gepost door: Gabriël | 25-01-08

De commentaren zijn gesloten.