tumblr analytics

07-12-05

CONCERT - Coldplay Sportpaleis Antwerpen (commentaren)

Zelden zo'n uiteenlopende reakties gelezen als na het Coldplay optreden in Antwerpen (sportpaleis). De ene journalist prijst ze de hemel in, een andere vind het maar niks. Veel over Coldplay zeggen zulke recensies dan ook niet. Het is jammer dat sommigen het een sport vinden om bepaalde groepen de vernieling in te schrijven. ( nvdr: Nee, ik ben geen Coldplay fan en zal het ook nooit worden. Reden: te commercieel, te mega, te veel blabla er rond. Maar dat is mijn eigen bescheiden mening. Ieder zijn smaak he.)

Soit, ik heb een aantal reviews voor jullie verzameld, aan jullie om er conclusies uit te trekken.

Beginnen met het positieve (goformusic.be) : We kregen één van de grootste bands van de planeet te zien, geleid door een geniale en charmante maar ook wat vermoeid ogende zanger. Het optreden was van begin tot eind groots. Wat songs betreft, kregen we een perfect samengestelde set met afwisselend darlings en minder voor de hand liggend materiaal..

Beetje overdreven, niet? Het andere uiterste vinden we bij cuttingedge. Hebben zij een ander concert gezien en/of waren er die avond leukere activiteiten gepland? "Wat een sympathieke knul toch. Wat een ingestudeerde nummertjes. Wat een routineus optreden... Martins stem hád een offday, met veel melodielijnen had hij de grootste moeite. We hoorden de bassist fouten spelen, de drummer een sample te vroeg inzetten, Chris zijn gitaar fout stemmen.... Coldplay is sinds hun vorige plaat niet meer gegroeid als groep, maar wel als evenement.... Geef het publiek iets om mee te spelen, gele balonnen bijvoorbeeld, dan valt het niet op dat “Yellow” gortig verkracht wordt. (bron cuttingedge.be)


De een noemt het een routineus optreden (zie hierboven), de ander heeft het over het zichtbaar plezier en enthousiasme van de verschillende bandleden.De allergrootste winst van deze avond viel misschien nog wel te vinden in de chemie tussen de verschillende bandleden onderling en de band tussen Coldplay en het publiek. Niet met zoveel woorden, maar wel met zichtbaar plezier en enthousiasme waarmee ze zich stuk voor stuk leegspeelden gaven ze de avond een ziel. Uit de show van gisteren bleek eens te meer dat muziek maken eerst hun hobby is, en daarna pas hun werk. Dat ze die hobby maar lang mogen blijven beoefenen.

Wat is het nu? saai en inspiratieloos of geweldig en schitterend? Laten we eventjes in de verschillende blogs duiken voor de reaktie van een aantal fans...
Hoewel er weinig verrassing zat in dit tweede concert was COLDPLAY onmiskenbaar één van de hoogtepunten van het Belgische concertseizoen 2005: ze waren groots, ze waren goed.

Wijze woorden bij Beire. Conclusie: een sterk concert van een goede band. Origineel, vernieuwend en hip zijn ze niet, nee: ze zijn gewoon goed (en dat is ook al wat!), en doen wat ze doen met overtuiging en plezier. Verwaand en arrogant zijn ze gelukkig niet geworden: geen vuurwerk, geen hoge podiumtrappen, geen vliegende bollen waaruit plots bandleden opduiken. Neen: de muziek komt op de eerste plaats, en die wordt begeleid door een sobere, maar wel mooie en zeer effectieve lichtshow. Misschien toch enkele minpuntjes: ik zie Chris Martin het liefst bezig met een gitaar in de hand, of nog liever achter z'n piano - dat rondtollen en op de knieën vallen wanneer hij geen instrument bespeelt, past hem niet. Het akoestische luik breekt het concert een beetje, daar is nog wat werk aan. En het mocht wat langer duren: geen Green Eyes (had perfect bij de akoestische set gekund), niet de rocker Low, ook niet de prachtige ballad What If, en ook geen Trouble ... jammer, maar 't zal voor een volgende keer zijn, zeker? En ja, het Sportpaleis is natuurlijk een echoënde en ongezellige locatie, maar het geluid was meer dan OK op het middenplein, en Coldplay slaagde er goed in die ongezelligheid te doen vergeten ...

16:25 Gepost door Epic in Concert | Permalink | Commentaren (3) | Tags: concert, coldplay, antwerpen, sportpaleis |  Facebook |

Commentaren

Tja... ...ik kan er weinig aan toevoegen. Buiten het feit dat je me geciteerd hebt (thx!), kan ik ook inkomen in zowel de positieve als negatieve commentaren.
Persoonlijk heb ik dit jaar betere concerten gezien van o.a. Moby, John Fogerty, Madness, etc. Maar da's appelen met citroenen vergelijken.
Alleszins, nog een tof 2006-concertjaar gewenst!

Gepost door: dementor69 | 28-12-05

'Wijze' :-) beire Door de referers naar m'n weblog te checken, kwam 'k hier terecht ... leuk, zo'n alleen-maar-muziek-weblog ... heb 't zelf ook vaak over muziek (http://www.beire.net/category/muziek) op m'n weblog

Je hebt wel gelijk: over 't concert van Coldplay is veel geluld geweest, ook door mezelve :-D

Nog een anekdote: in een discussie op De Standaard Online vond iemand het nodig om het concert van Coldplay volledig af te breken en Chris Martin van kattegejank te beschuldigen omdat hij een filmpje had bekeken op de vrtnieuws.net! :-O 't Filmpje had een zéér lage beeld- en geluidskwaliteit, 'k heb 't ook bekeken, en aan de hand daarvan maakte die persoon dan maar een oordeel over 't hele concert ... tja ...

Gepost door: beire | 18-01-06

een teveel aan meningen Eerst effe algemeen: Iedereen heeft tegenwoordig "een mening" en daar is op zich niets mis mee...Maar, wat is het gevolg? Iedereen denkt zijn mening te moeten opleggen aan anderen, maar luisteren naar de mening van een ander doet niemand nog. Dit is een algemeen maatschappelijk fenomeen. Ik heb daar een mening over, maar die doet er nu ff niet toe :-). Ik zal zelfs meer zeggen, wanneer het op muziek aankomt, doet niemand z'n mening ertoe! Muziek en de beleving ervan is PERSOONLIJK. Wat voor jou als muziek in de oren klinkt, klinkt voor de mens naast jou mss als Yves Leterme die een nummer van Tokio Hotel zingt. So what!!! Dat moet je gewoon accepteren, punt. Langs de andere kant moet de persoon naast jou ook z'n bek houden en niet beginnen afzeiken wat jij goed vindt... conclusie, iedereen moet gewoon wat vaker zen bek DICHT HOUDEN! Leven en laten leven, weet je wel. Fuck de vrijheid van meningsuiting: niet iedereen is even slim, laat de slimme mensen aub iets meer vrijheid dan de domme. Nee, wat gebeurt er nu, iedereen evenveel vrijheid, en int algemeen minder vrijheid....AAARGHHH HIER KLOPT GEEN FLIKKER VAN! 1 voorbeeld van een domme mens is degene die zegt nooit fan te zullen zijn van coldplay. Dat op zich wijst niet op een gebrek aan intelligentie, wel het feit dat deze persoon a) meent een reden te moeten geven voor het niet fan zijn en b) de reden zelf. Commercieel is geen vuil woord. Commercieel betekent gewoon dat het muziek is die veel mensen aanspreekt...en als iets veel mensen aanspreekt, zou dit dan mss gewoon willen zeggen dat het goed klinkt??? het is natuurlijk maar een ideetje he.... :-s Bon, ik kan hier nog uren mijn ergernis over het menselijke ras blijven neerschrijven, maar dan ga ik recht tegen mijn eigen uitgangspunt in en bovendien, what's the point?

Gepost door: jurginho 7 | 07-10-08

De commentaren zijn gesloten.