tumblr analytics

22-11-05

SPECIAL - The Doors - The lost Paris Tapes (de laatste dagen van Jim Morrison in Parijs)

Jim Morrison's verblijf in Parijs is een tijd vol rust, de ideale gelegenheid om weer op adem te komen. Het was tevens een vlucht uit Los Angeles, een wegvluchten van The Doors ook. Na de opname van LA woman, Jims laatste contractuele verplichting, kon niets hem nog tegen houden en zonder enige vorm van "goodbye" verdween Jim richting Parijs. "I don't know who I am, and I don't know what I'm doing at the moment. I even don't know what I really want, I just wanna go away."

En rust vond ie, in een zonnig en rustig appartementje in de Marais. Jim genoot weer. Hij genoot ervan op stap te gaan in Parijs, net als een toerist en ver weg van alle drukte. Hij verkoos onbekend te blijven en rustig gedichten te schrijven.

Ondanks die gemoedsrust, begint Jim steeds heviger te drinken. De grote hoeveelheid alcohol en de berg sigaretten die hij dagelijks rookt, hebben een enorme impact op Jims gezondheid. Hevige hoestbuien maken zich meester van hem. Uiteindelijk begint ie zelfs bloed op te hoesten: het begin van het einde.

Terwijl LA woman het uitstekend doet in de charts, gaat het met Jim van kwaad naar erger. Van popster, van halfgod, wordt ie een zielige, onverzorgde sukkelaar. "When I looked at his face I realized it was Jim Morrison. He was completely drunk. He didn't look like Jim Morrison, the rockstar, but like an American student traveling in France, wearing a green military jacket and some blue jeans. I asked him 'Are you Jim?', and he said 'Yeeeeah!'"

Met twee straatmuzikanten trekt Jim de studio in voor een korte sessie. Maar omdat de muzikanten dronken zijn, blijft het bij een schreeuwerig onding van 10 minuten. Ze besluiten de opnames stil te leggen en het hier bij te laten. De tape verdwijnt in het hoesje, Jim schrijft er "JOMO AND THE SMOOTHIES" op en gooit het bandje in een plastiek zak, tesamen met enkele poezie-bandje dat ie eerder in LA had opgenomen.

Na de opname bezoekt Jim Philippe een vriend en laat het zakje daar achter. Iets later sterft Jim op de gekende tragische wijze. Het bandje duikt pas in 1993 weer op... Een nieuwe bootleg is geboren: "The lost Paris Tapes".

Inhoud :
Radio Dark Night [Take 1]
Radio Dark Night [Take 2]
A Vast Radiant Beach (Awake)
Moonshine Night
Frozen Moment By A Lake
Bird Of Prey (Song)
Dawn's HWY
Under Waterfall (Song)
The Hitchhiker
Winter Photography (Song)
Whiskey, Mystics And Men (Song)
Orange County Suite (Song)
All Hail The American Night
Far Arden Poem
Texas Radio And The Big Beat #1 (Letter From Shirley)
The American Night
The Holy Shah
Hitler
Latino Chrome
To Come Of Age / Black Polished Chrome
Search On, Man
Indian, Indian (Sirens And Horns Honking)
Woman In The Window (Song)
A Vision Of America
Motel, Money, Murder, Madness
Earth, Air, Fire, Water
Discovery (Angels And Sailors)
Now Listen To This (Texas Radio And The Big Beat #2)
Stoned Immaculate
White Blind Light (Thank You, O Lord)
Last Recording Session

De commentaren zijn gesloten.