tumblr analytics

18-11-05

PROFIEL - The Kaiser Chiefs

Wat 2004 was voor Franz Ferdinand is 2005 voor The Kaiser Chiefs: het jaar van hun doorbraak. Pas hun debuutalbum (employment) uit en al meteen populair in Engeland, het is niet veel groepen gegund. Met hun singles "Oh My God" en "Everyday I Love You Less And Less" lijkt ook de rest van Europa te vallen. Het succes kwam zo snel dat de band er nog onwennig op reageert. "I don t want to be famous, I just want to play guitar." (gitarist White) of “Een maand geleden zijn we nog naar een wedstrijd van Leeds United gegaan en tijdens de rust kwam ‘Oh My God’ keihard uit de speakers. We zijn meteen weggegaan. Ik heb niet eens meegekregen of iedereen meezong, ik schaamde me dood.” (zanger Ricky).

Effe voorstellen :
The Kaiser Chiefs, een band uit Leeds en opgericht in 2003 is een typische Brit-pop groep, waarbij net als bij Franz Ferdinand de klemtoon ligt op het plezante, het amusement. Geen diepzinnige teksten, maar songs met een hoog meezing-gehalte: gewoon fun. Net als Bloc Party en Franz Ferdinand worden ze gezien als grondleggers voor een nieuwe Britpop revival. Vergelijkingen met Supergrass en Blur zijn nooit ver weg, al noemt Liam van Oasis het een "bad blur". We zullen het maar jaloezie noemen.
Samenstelling van de band:Ricky Wilson - Zang
Andrew White - Guitaar
Simon Rix - Bass
Nick Baines - Keyboard
Nick Hodgson - Drums

The Kaiser Chiefs leenden hun naam van een Zuid-Afrikaanse voetbalploeg, gewoon omdat de bandleden het niet eens raakten over een geschikte naam. Net als elke band begonnen ze hun carriere in kleine stoffige zaaltjes. "Je gaat er met een “GOODNIGHT !!!” het podium af om er even later zelf weer op te kruipen om je spullen op te ruimen." Een dik jaar later verkoopt de groep bijna elke concertzaal probleemloos uit. Het resultaat van hun enorme live reputatie (hun optreden is een echte party) en hun frisse debuutalbum (voor elk wat wils) met drie prachtige singles: 'I predict a riot' / 'every day I love you less and less' en 'Oh my God'. En niet te vergeten: als voorprogramma voor U2 en Franz Ferdinand, hebben ze heel wat publiciteit weten te versieren... Waar het succes ooit gaat eindigen? Niemand die het weet... Zanger Ricky verwoordt het zo (in hun biografie) "I won't stop until I have got an apartment in every major city of the World. Also I want all my ex-girlfriends to recognize me on TV but above all, I want to have enough money to buy a new filling for my tooth."

Tenslotte nog even aangeven dat je op de officiele website enkele songfragmenten vindt, een unieke gelegenheid om even kennis te maken met de band, indien dat nog nodig zou zijn...

00:30 Gepost door Epic in Special | Permalink | Commentaren (0) | Tags: special, the kaiser chiefs |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.