tumblr analytics

16-11-05

CD - The Arcade Fire - Funeral (2004)

The Arcade Fire... Door sommigen de hemel ingeprezen, door anderen verwenst. Je bent ervoor of niet, da's duidelijk. Zelf was ik na het horen van Rebellion Lies verkocht en dat gevoel is na het beluisteren van de hele cd gebleven. Het is een meesterwerk, vol pareltjes, van begin tot einde.

Overdrijf ik? Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat het een plaat is vol emoties, fragiele zang ondersteund door klassieke instrumenten. En het is net deze combinatie die het geheel uniek maakt. De songs zijn nu eens uitbunding, dan weer ingetogen (het gaat o m over het verlies van dierbaren).

En om het nog beter te verwoorden, een citaat (bron: soundslike.be) Is het de stem van Win Butler, de orchestratie van de nummers, het strakke ritme of de details in elk hoekje die deze plaat zo verslavend maakt? Geen idee. Zeker is dat 'Funeral' een absolute groeiplaat is. Hier volstaan 3 luisterbeurten niet om de nummers naar waarde te schatten, laat staan te doorgronden. Aanvankelijk weet je zelfs niet wat je hiermee moet. De zang van Butler klinkt soms over the top en de nummers hebben af en toe iets bombastisch maar gaandeweg ontdek je dat haast elke song even mooi en uitgepuurd is.

Meer hierover : tracklist en de meningen van anderen...

15:56 Gepost door Epic in CD review | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cd, arcade fire, funeral, bespreking, review |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.