tumblr analytics

05-11-05

CD - Neil Young - Ragged Glory (1990)

Ragged Glory is een plaat die bij me insloeg als een bom. Een plaat die je niet onberoerd raakt en tegenstrijdige gevoelens oproept. Na de eerste 3 nummers te hebben gehoord, had ik zoiets van "weg ermee!". De cd belandde op een grote stapel met de bedoeling ze nooit meer te beluisteren. Maar om een of andere reden bleef country home door mijn hoofd spoken en voor ik het wist begon ik het plaatje grijs te draaien en werd ik een echte Neil Young fan.

Ragged glory is een plaat met ballen. De ruige gitaarklanken die zo eigen zijn aan Neil Young, gaan door merg en been. Alleen als ome Neil zijn keel opentrekt, dan heb je de neiging je oren dicht te houden. Die nasale klank klinkt verre van aangenaam.

En toch is dit cdtje een echt meesterwerkje. Het is een emotionele en gevoelige plaat... Pareltjes zijn "over and over", "love to burn", "love and only love" en "days that used to be". Eigenlijk kan ik evengoed alle nummers opsommen... Kortom: WOW ! Klik hier voor de tracklist en het oordeel van anderen.

21:40 Gepost door Epic in CD review | Permalink | Commentaren (1) | Tags: cd, neil young, ragged glory, review, bespreking |  Facebook |

Commentaren

Ragged Glory Deze cd vind ik persoonlijk dé beste cd van Neil Young ooit."Ragged Glory is een plaat die bij me insloeg als een bom ... " BIJ MIJ OOK !!! Als ik iets mag aanraden (waarschijnlijk ken je wel,hoor) is het de dvd " Year of The Horse" een doc. film over een tournee gemaakt door Jim Jarmuch. Prachtig.

Groetjes vanuit Gent

Gepost door: Dirk | 12-09-06

De commentaren zijn gesloten.