tumblr analytics

27-10-05

MEDIA - Coldplay (nav optreden in Sportpaleis, Antwerpen)

Coldplay was in het land en dat zullen we geweten hebben. Radio, tv, kranten, ... ze hadden er een vette kluif aan. De commentaren op hun optreden gisteren in het sportpaleis in Antwerpen varieerden van "schitterend" tot "big business". Chris Martin is een superster en sinds zijn relatie met Gwyneth volgt de (roddel)pers hem op de voet. Men gaat zelfs zover door te stellen dat de aandelenkoers van EMI rechtstreeks beinvloedt wordt door het succes van Coldplay.
 
Met muziek heeft het niet veel meer te maken, jammer genoeg. En om eerlijk te zijn, ik ga me er niet over uitspreken. Coldplay is niet echt mijn ding, en dus hou ik maar mijn mondje. Het zijn leuke popdeuntjes en ik kan me gerust voorstellen dat heel wat mensen het fantastisch vinden. Ook tekstueel zit het wel snor, al kan het altijd beter  (zoals Chris Martin het zelf aangeeft tijdens interviews).
 
Ten slotte voor zij die er gisteren bij waren: foto's kan je vinden op http://www.cuttingedge.be .

15:48 Gepost door Epic in Concert | Permalink | Commentaren (4) | Tags: concert, coldplay, sportpaleis, antwerpen, comment |  Facebook |

Commentaren

Coldplay en Franz Ferdinand Het mag duidelijk zijn dat Leen niet echt van Coldplay houdt. Hoezo "Met muziek heeft het niet veel meer te maken"??? Muziek is toch net waar het bij Coldplay om draait, niet overgeregiseerde megaspektakels met danseressen vuurwerk, noch optredens in talkshows en verschijningen op rode lopers. Is het hun schuld misschien, dat de roddelpers nogal veel aandacht heeft voor de relatie van de frontman? Doet het iets af van hun kwaliteiten als muzikanten dat EMI behoorlijk wat geld aan hun verdient? (Mooi overgeschreven uit de krant trouwens, ik heb het ook gelezen) Het is natuurlijk gemakkelijk om zo commentaar te geven op een groep. Leen "spreekt zich er" zogezegd "niet over uit", maar ondertussen geeft ze wel een paar sneren die niets maar dan ook niets met de muziek van Coldplay te maken hebben. Waarvan ze inderdaad niet zo veel weet, dat beetje heeft ze wel juist.

Ik was woensdag in het sportpaleis en donderdag in de Brabanthal. Ik vond beide optredens heel goed. Bij Coldplay was ik wat emotioneler, bij Franz Ferdinand heb ik meer staan springen. Maar in het sportpaleis hebben we tenminste geen last gehad van aanstellerige zielige trienen die zich gedroegen als een bende 13-jarigen op een optreden van Joerie van idool.

Gepost door: Marjan | 29-10-05

wel Van zodra een groep te veel media-aandacht krijgt, heb ik zoiets van: laat maar vallen, k ga wel op zoek naar iets nieuws.

Weet je, het is de hele week coldplay dit en coldplay dat . Op de radio worden ze constant gedraaid en worden de meest idiote coldplay spelletjes gespeeld in ruil voor tickets. En precies dit mediacircus heeft niks meer met muziek te maken, dat was mijn stelling.

Gepost door: Leen | 29-10-05

coldplay Groepen afrekenen op de hoeveelheid media-aandacht die ze krijgen, iets niet goed vinden omdat het populair is... Wat zijn we lekker snob. Als het voor jou toch allemaal rond de muziek moet draaien, beoordeel groepen dan ook daarop en niet op wat errond gebeurd.

Ik hoop trouwens voor jou dat Franz Ferdinand niet populairder wordt dan ze al zijn, ze zouden ook wel eens het journaal van zeven uur kunnen halen en dan moet je weer 'op zoek naar iets nieuws'.

Gepost door: Marjan | 29-10-05

Nieuw Als Franz Ferdinand te populair wordt, ga ik inderdaad naar iets nieuws uitkijken. The Kaizer Chiefs bijvoorbeeld. Weet je, muziek is voor mij gewoon een zoektocht naar nieuwe en leuke groepen. Dat is juist het leuke er aan.

Of het nu snobish is of niet, so be it. Zo zit ik gewoon in elkaar. Maarre: ieder zijn eigen mening he... gelukkig maar, anders zou het maar een saaie wereld worden.

Misschien dat ik daarom zo veel van Neil Young hou. Hij vertikt het de gemakkelijke weg van het succes te volgen. Telkens hij het gevoel heeft, dat ie teveel aandacht krijgt, brengt ie een cd uit die compleet van de vorige verschilt en die heel wat moeilijker toegankelijker is...

Gepost door: Leen | 30-10-05

De commentaren zijn gesloten.