tumblr analytics

24-10-05

CD : Franz Ferdinand - You could have it so much better

Shiny happy people
Als ik aan Franz Ferdinand denk, dan zie ik een schoolfeest anno jaren '60 voor  mij. Op het podium een live-bandje dat zijn best doen om iedereen aan het dansen te krijgen. Het publiek dat vrolijk staat mee te huppelen en mee te zingen met liedjes die in je hoofd blijven hangen...  Niet al te moeilijke songteksten, maar een sfeertje dat aanstekelijk werkt.
 
Of zoals ze het zelf zeggen :
 “Onze nummers zijn niet opzettelijk op een groot publiek gericht. Ze kunnen snel worden meegezongen, maar dat is niet ons doel tijdens het songschrijven. We spelen dit soort muziek omdat we dat leuk vinden, niet omdat we het publiek tevreden willen houden. Tijdens concerten is het anders, dan zijn we er voor het publiek en doen we het voor hen. We gaan ons niet verstoppen voor het publiek.”
 
You could have it so much better heeft als moeilijke taak het nivo van het briljante debuut op zijn minst te evenaren. Het verrassingseffect is er niet meer, maar toch klinkt de plaat redelijk nieuw. Goed, de melodietjes en refreintjes klinken bekend en na het luisteren van de plaat krijg je soort deja vu gevoel, maar toch is er ook dit keertje dat extraatje. Franzke (Alex Kapranos) heeft een aanstekelijke en zuivere stem die ook live schitterend klinkt.  Het album brengt meer variatie dan het debuutalbum. Het is een brede waaier geworden tussen ballades (put your boots back on ) en de bekende Franz Ferdinand rock (Do You Want To), of hoe moet ik het omschrijven?  De plaat is geen meesterwerk, maar toch een aardig hebbedingetje om in huis te halen...
 
Extra's :
Wat vonden anderen ervan ?
Effe klikken naar : http://www.musicmeter.nl/album/28627
Zin in een paar clips of ander lekkers ?
http://3voor12.vpro.nl/3voor12/groups/index.jsp?groups=14...

De commentaren zijn gesloten.